A Hamász fiatalkorúakat toboroz terrortámadások végrehajtására

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A Gázai övezetet uraló Hamász terrorszervezet kiskorúakat toboroz Júdea és Szamáriában terrortámadások végrehajtására izraeli állampolgárok és az Izraeli Védelmi Erők katonái ellen.

A kiskorúak letartóztatásakor lefoglalt tárgyak és eszközök 2020. november fotó: Sabak 

A Sabak, az izraeli belbiztonsági szolgálat októberben letartóztott két palesztin kiskorút, akik közül az egyik 16 éves – tudósít az ujkelet.live.

A kihallgatásuk során kiderült, hogy a terrorszervezet az interneten keresztül szervezte be őket terrortámadások végrehajtására. „Sűrűn és több hónapon keresztül” kapcsolatban voltak gázai kontaktjukkal a különböző közösségi oldalakon, áll a Sabak közleményében. A szolgálat szerint Bilal Kardi szervezte be őket, a Hamász katonai szányának kiberegységéből.

A két fiatalkorú arra számított, hogy fegyvereket, lőszert, egyenruhát és pénzt kap, hogy fegyveres támadásokat és izraeli állampolgárok elrablását hajtsák végre a Hamász számára Júdea és Szamáriában. Még csőbombákat is megpróbáltak készíteni.

A Hamász Akülönféle feladatokkal bízta meg őket, ideértve információgyűjtést az izraeli telepekről, fotókat Bat Ajin és Kfar Etzion telepekről, valamint térképeket és információkat a térségbeli izraeli csapatok pozícióiról.

A Hamász azt ígérte, hogy támadásaikért cserébe fizetséget kapnak, és a csoport felelősséget vállal majd tetteikért.

A vádemelésre korábban novemberben került sor a fiatalkorúak hadbíróságán.

Teljes cikk

Címkék:Hamasz, palesztin kiskorú, terror

[popup][/popup]