A felvételen testi sértés nem látszik

Írta: MTI/atv/Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Izraeli katonákkal való dulakodást követően meghalt egy palesztin miniszter.

Abu Eid

Életét vesztette Zijád Abu Ein palesztin telepesügyi miniszter izraeli katonákkal kitört összetűzést követően – jelentette palesztin forrásokra hivatkozva az izraeli közszolgálati rádió szerdán.

Az összecsapás Ciszjordániában az Izraelt a palesztin területektől elválasztó fal mellett történt, ahol egy katona fegyverével szemtanúk szerint mellkason ütötte a minisztert.

Zijád Abu Ein beteg volt, és betegsége szerepet játszhatott halálában, ami kórházba szállítása után következett be – írta az ynet, a Jediót Ahronót című újság honlapja. A palesztin miniszter cukorbeteg volt. A dulakodásról készített felvételen annyi látszik, hogy egy izraeli katona (a nyakánál vagy akörül fogva) lökdösi hátra a minisztert.

Mahmúd Abbász palesztin elnök gyors reakciójában “barbár” tettnek minősítette az esetet. “Meg fogjuk tenni a szükséges lépéseket, miután megtudjuk halálának pontos körülményeit” – fogalmazott a palesztin elnök, aki háromnapos gyászt hirdetett Ciszjordániában.

Rijád al-Maliki palesztin külügyminiszter szerint “Izrael meg fog a ‘gyilkosságért’ fizetni”. A Hamász pedig arra szólította fel a palesztinokat, hogy függesszenek fel minden együttműködést Izraellel.

A konfliktus azért tört ki a zsidók és a palesztinok között kedd este, mert a telepesek azt állították, hogy a palesztinok elloptak egy lovat. A palesztinok pedig azt állították, hogy a telepesek kövekkel dobálták meg őket és olajfákat pusztítottak el. Ezt követően vezényelték ki a katonákat, hogy csillapítsák le az erőszakot.

 

[popup][/popup]