A fehérterrorista Héjjas Iván méltatója hatmillióért ír a magyar irodalom történetetéről

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A “Héjjas nyárfa árnyékában” című könyv szerzője, aki az 1919-es fehérterror egyik hírhedt alakjának, Héjjas Ivánnak állít emléket könyvében, most irodalomtörténeti könyv írására kapott megbízást.

A szerző és Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke (Fidesz-KDNP) a Héjjas könyv bemutatóján, Kecskeméten, középen Kondor Katalin

“Az egész könyvet átlengi – időnként ellentmondásosan is – Héjjas tisztára mosdatásának szándéka”  írta a Héjjas könyvről Pásztor Tibor a Tett és Védelem honlapján.

Az Index fedezte fel, hogy Domonkos László István a Nemzeti Kulturális Alap részéről 6 milliós támogatásban részesül, mert egy 1956 utáni magyar irodalomtörténeti könyvet ír majd. A Gúzsbantánc – a magyar irodalom története 1956-2018 munkacímű könyv leendő szerzőjének eddigi munkásságát.

“Domonkos László az elmúlt években elsősorban a jobboldalon kedvelt történelmi témákról írt, a Trianoni Szemle szerkesztője, az áltudományos szabadkőműves-leleplező Raffay Ernő eszmetársa, valamint a Magyar Hírlap újságírója” – írja róla az lap, majd így folytatja:

A kultúrkampf kapcsán korábban többen kifogásolták, hogy miközben az őrségváltást szorgalmazó, a baloldali és/vagy liberális kulturális kánonnal leszámolni kívánók sok mindenkinek nekimentek, a jobboldali irodalom ellenelitjét egyelőre kevésbé mutatták fel. A jelek szerint ez a feladat részben a magát Csurka István mély tisztelőjének, eszme- és harcostársának valló Domonkosra vár. Ő az íróból lett MIÉP-vezérről könyvet is írt, azt hangoztatva, hogy „Csurka nélkül talán még ma sem tudná senki, hogy ki volt Wass Albert, Somogyváry, Nyirő, hiszen író-politikusként kiemelt kulturális missziót is teljesített.”

 

[popup][/popup]