A Élet Menete Alapítvány átadta idei díjait

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A Élet Menete Alapítvány átadta Kézdy György díjait.

A díjátadó közönsége (Fotó: Lebovits György)

Olyan személyiségnek vagy intézményeknek adják a díjat, akik a napi hivatali feladataikon túl is, különlegesen sokat tesznek azokért a célokért, amelyeket az Élet Menete Alapítvány is magáénak vall. A tisztességes történelmi emlékezet ápolása, oktatása, harc mindenfajta diszkrimináció ellen, a tolerancia szerepel e célok között – fogalmaz az Alapítvány közleménye.

A 2023. évi Kézdy György díjjal elismertek: Dr. Nagy Lívia, az Élet Menete projektvetője, Taly Saul, a MAZS alapítvány igazgatója, és Borgula András rendező, a Gólem színház vezetője.

A díjazottakról videó is készült:

Dr. Nagy Lívia – 2023-ban Kézdy György-díjas

2023-as Kézdy György-díjasunk, Dr. Nagy Lívia 14 éve tagja önkéntes csapatunknak és 5 éve az önkéntesek egyik oszlopos vezetője. Annak idején 14 évvel ezelőtt lakhelyén a XVI. kerületben szervezett egy egész autóbusznyi érdeklődő résztvevőt a nemzetközi programunkra Auschwitz-Birkenauba, és tulajdonképpen Lívia azóta is folyamatosan ebben segít nekünk, valamint azóta kiemeleten foglalkozik az önkénteseinkkel és a holokauszt túlélőkkel egyaránt.

Taly Shaul – 2023-ban Kézdy György-díjas

2023-as Kézdy György-díjasunk, Taly Shaul több mint 3 évtizede vezeti a Magyarországi Zsidó Szociális Segély (MAZS) Alapítványt. Meggyőződése, hogy izraeliként is és zsidóként is tennie kell a sokat szenvedett magyar zsidó közösség újjáépítéséért. Éljünk bárhol a világon, az USA-ban, Izraelben, Európában vagy a világ bármely más táján, mindegyikünknek fontos elkötelezettsége kell, hogy legyen, hogy a holokauszt idős túlélői méltóságban élhessenek, otthonaik biztonságában.

Borgula András – 2023-ban Kézdy György-díjas

Borgula András, idei Kézdy György-díjazottunk a Gólem Színház egyik alapítója, jelenleg a Gólem Központ művészeti vezetője, ami, minden zsidó vonatkozású előadóművészeti produkció befogadó tere. Ez lehet cirkusz, zene, mozgásszínház, tánc vagy bábszínház – egyetlen kritérium van, a legtágabban értett zsidó vonatkozás, amelynek természetesen semmi köze az alkotók származásához vagy családtörténetéhez.

[popup][/popup]