„A CDU határozottan elítéli az Izrael elleni terrort”

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A német kereszténydemokrata Unió (CDU), az ország kormányzó pártja elítéli az Izrael elleni Hamasz-támadásokat. Szolidaritásból kitűzték az izraeli zászlót a berlini CDU-központ, a Konrad-Adenauer-Haus elé. Izrael legközelebbi nemzeti ünnepéig a zászló ott is marad. Szolidárisak vagyunk a terrorista Hamász rakétatámadásainak áldozataival” – nyilatkozta Paul Ziemiak főtitkár a Die WELT-nek.

Ziemiak folytatta: „A CDU határozottan elítéli az Izrael elleni terrorizmust. Pártunk álláspontja egyértelmű, és ezt mindenki számára világossá tesszük. ”

Előtte Armin Laschet, az Unió kancellárjelöltje a közel-keleti erőszak azonnali megszüntetését szorgalmazta. A Hamásznak le kell állítania “az izraeli polgári lakosság ellen elkövetett rettenetes támadásokat”.

A közel-keleti konfliktus nyomán a szövetségi kormány antiszemitizmusért felelős biztosa, Felix Klein az antiszemita bűncselekmények számának növekedését várja Németországban. “Ha a feszültség tovább növekszik, feltételezem, hogy ez ismét hatással lesz a bűncselekmények számára” – nyilatkozta Klein. „A német társadalomnak, mindenekelőtt a rendőrségnek és az igazságszolgáltatásnak reagálnia kell. Ezt nem tűrhetjük. “

Die Welt

Címkék:CDU, Hamasz terror, Izrael

[popup][/popup]