A bojkott-tilalom kiverte a biztosítékot

Írta: http://magyarkroki.com/ - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

A baloldal fel van háborodva: nem csinál azt, amit akar. Önkormányzatok és egyéb közfeladatot ellátó szervezetek, valamint felsőoktatási diák-önkormányzatok nem hirdethetnek bojkottot sem az Izrael területén előállított áruk, sem pedig a zsidó államhoz nem tartozó, de annak katonai igazgatása alatt álló településeken gyártott termékek ellen. A Downing Street e héten érvénybe lépő döntése, amely kriminalizálja a rasszista és értelmetlen bojkottfelhívásokat, mérhetetlenül bőszíti az érintetteket.

latuff3 A BDS kampány egyik jellegzetes propaganda grafikája Forrás: http://bdsmovement.net/%5B/caption%5D

A kommunizmus huszonöt évvel ezelőtti összeomlása után a Munkáspárt és különféle klónjai kénytelenek voltak azzal összefogni az imperializmus elleni harcban, aki épp kínálkozott. Erre a különféle palesztin terrormozgalmak polgári klónjai minősültek a legmegfelelőbbnek, így a gyengék és elesettek jogait, valamint a hagyományos szabadságjogokat zászlajára tűző, az LMBT-mozgalmakat és a politikai korrektséget keblére ölelő baloldal mindeme jogok legnagyobb ellenségében találta meg a szövetségesét. Így tűnhet fel Izrael-ellenes tüntetéseken a nemzetközi munkásmozgalom vörös, az LMBT szivárványszínű és a mindkettővel végezni akaró arab mozgalmak piros-fekete-fehér-zöld színösszeállítása, néha feminista és más jelképekkel körítve.

Egyetemi szervezetek, önkormányzatok és más közfeladatot ellátó szervezetek ezentúl saját szakállukra nem bojkottálhatják sem Izrael, sem a Nyugati Part termékeit, de egyéb, szószólóik által „etikátlannak” bélyegzett cégeket – dohánymultikak, olajvállalatokat, fegyverkereskedőket – sem. Ugyanis olyan intézmény, amely a központi költségvetésen keresztül részesül az adófizetők pénzéből, nem állhat ki az adófizetők egy csoportja mellett az adófizetők más csoportjával szemben, sem pedig bármennyire is „etikátlannak” tartott vállalkozással szemben, amelynek tevékenysége adófizetéssel jár. Magától értetődő tehát például, hogy egy hallgatói önkormányzat zsidó kezdeményezésre az iszlamista terrort elutasítva sem hirdethetne bojkottot arab iparcikkekkel szemben, már ha létezne ilyesmi.

Az új jogszabály bevezetését azzal is indokolja a Downing Street, hogy a folyamatos bojkottmegmozdulások csak a feszültségkeltést és az antiszemitizmust szolgálták. Az érintettek természetesen szabadságjogaik megnyirbálásáról beszélnek és a helyhatósági jogkörök csorbítását hánytorgatják fel.

A teljes cikk itt olvasható.

Címkék:antiszemitizmus Európában, BDS, Izrael, LMBT, Nyugati part, palesztinok

[popup][/popup]