Rakéták kereszttüzében a csapat?

Írta: Borsonline - Rovat: Hírek - lapszemle

Gera Zoltán látványos mozdulatokkal terelheti el az izraeli közönség figyelmét. A játékosok testi épsége miatt nem Koemannak ( kis kép) kell aggódnia, de a taktika kidolgozásával azért lesz gondja.

 

Hétfő estére minden magyar labdarúgó megérkezett Tel-Avivba. Mivel a hétvégén még a legtöbbjük bajnoki mérkőzést játszott, ezúttal egyénileg repültek az izraeli fővárosba a mieink. A Sparta Rotterdam szombati meccsén megsérült Vermes Krisztián helyett a fehérvári Horváth Gábort hívta be Erwin Koeman szövetségi kapitány.
Nehezen csillapodnak a felszított kedélyek a Hamász és Izrael között kirobbant fegyveres konfliktusban. Bár Kairóban az arab terrorszervezet politikai szárnya és a zsidó állam vezetése a békefeltételekről tárgyal, sőt hivatalosan érvényben van a tűzszünet, vasárnap hajnalban ismét rakétát lőttek ki a Gázai övezetből Izraelre.
Mint ismeretes, a magyar labdarúgó-válogatott holnap Tel-Avivban barátságos mérkőzést játszik Izrael ellen, és éppen emiatt sokan aggódnak a játékosaink épségéért. Az Izraeli Labdarúgó Szövetség az elmúlt hetekben folyamatosan egyeztetett az MLSZ-szel, és végig biztosította, hogy a mérkőzés kapcsán senkit nem érhet bántódás. Így aztán – ha fel is vetődött – nem került sor a találkozó elhalasztására, esetleg a helyszín megváltoztatására. Meccs lesz, mégpedig a zsidó állam fővárosának Ramat Gan nevű kerületében. Ez légvonalban mérve mintegy 50 kilométerre Askelon városától, ahová a fent említett rakéták egyike becsapódott a hétvégén. A magyar válogatott játékosok biztonságát maximálisan garantálja a vendéglátó, emiatt a mieink közül senki nem gondolt arra, hogy lemondja a szereplést. A Bors megkereste Deák Péter biztonságpolitikai szakértőt, aki szerint a Hamász rendelkezhet olyan alacsony hatótávolságú rakétával, amellyel elérheti az izraeli fővárost (a Gázai övezet északi határa alig 68 kilométerre található Ramat Gantól).

Ugyanakkor nem hiszi, hogy a terrorszervezet beavatkozna egy nemzetközi sporteseménybe. – A helyzetet nem dramatizálnám, mert a fegyverszünet érvényben van, és zajlanak a béketárgyalások – mondta Deák. – A vasárnap kilőtt rakéta eseti jellegű volt, és szerencsére nem okozott nagy pusztítást. Hangsúlyoznám, hogy a Hamász még soha nem lőtt nemzetközi rendezvényt, ugyanakkor az is tény, hogy a terrorizmusnak nincsenek szabályai. Ezen az alapon valóban bármi előfordulhat.
 

Vermes helyett Horváth utazott

Hétfő estére minden magyar labdarúgó megérkezett Tel-Avivba. Mivel ahétvégén még a legtöbbjük bajnoki mérkőzést játszott, ezúttal egyénilegrepültek az izraeli fővárosba a mieink. A Sparta Rotterdam szombatimeccsén megsérült Vermes Krisztián helyett a fehérvári Horváth Gáborthívta be Erwin Koeman szövetségi kapitány.

 

[popup][/popup]