Tel-Avivig elér az új Hamasz-rakéta

Írta: ATV - Rovat: Hírek - lapszemle

Palesztin terroristák által elhelyezett pokolgép robbant egy járőröző katonai jármű alatt. Három másik megsebesült, egy közülük súlyosan. A robbantás után kitört tűzharcban egy palesztin is életét vesztette.
 

Forrás: ATV

 

Újra van dolguk az izraeli katonai mentőknek a Hamasz uralta Gázai övezetnél. Egy palesztinok által elhelyezett robbanó szerkezet lépett működésbe egy izraeli jármű alatt a kisszufimi határátlelő közelében. Egy katona meghalt, három megsebesült. Őket ide, a Beér Seva-i kórházba szállították.
„Az egyik sebesült súlyos állapotban van. Őt helikopterrel hozták ide, és azonnal a műtőbe vitték, ahol stabilizálták az állapotát, és előkészítették műtétre” – mondja a Szoroka kórház igazgató-helyettese.

Izrael tíz napja hirdetett egyoldalú tűzszünetet a 22 napos, Hamasz elleni offenzíva után. Ehhez egy nappal később a palesztin terrorszervezet is csatlakozott. Az óta múlt kedden nyitottak tüzet palesztinok két helyen is az izraeli járőrökre. Akkor senki nem sebesült meg. Palesztinok nyolc aknát is kilőttek izraeli területre. A Hamasz egyik vezetője most azt mondta, a csoport nem kötelezte el magát a teljes fegyvernyugvás mellett, csak ideiglenesen szünetelteti a harcot.

„Mi csak akkor írunk alá tűzszüneti megállapodást, ha megnyitják az összes gázai határátkelőt” – mondta a Hamasz gázai szóvivője.

Közben a Szuezi-csatornánál fennakadt egy iráni hajó. Az egyiptomi hatóságok szerint Teherán fegyvereket szállítana rajta a Hamasznak, ezért nem engedik tovább. Az izraeli titkosszolgálatok úgy értesültek, hogy Irán katyusa rakétákat, robbanószereket és nagy hatótávolságú Fadzsr rakétákat akar eljuttatni a gázai terroristáknak. Utóbbiakkal a palesztinok már Tel Avivot is elérhetik.
 

[popup][/popup]