Kinek van igaza a gázai konfliktusban?

Írta: Reakció blog - Rovat: Hírek - lapszemle

Egyik félnek sem – így vélekedik legalábbis a magyar lakosság többsége. Nálunk jelenik meg először a magyar sajtóban a Nézőpont Intézet témával foglalkozó felmérése, amely ezer fő telefonos megkérdezésével készült január 7-e és 14-e között. Ez egyben premier is: hasábjainkon a jövőben rendszeresen találkozhattok majd közvélemény-kutatásokkal.

Forrás: Reakció blog

 

Két dolog miatt érdekes az egyiknek sincs igaza/nem tudom vélemények döntő többsége: minket, magyar embereket nem szokott zavarni az információhiány markáns álláspontok megfogalmazásánál. Úgy látszik, a gázai övezet tényleg túl messze van ahhoz, hogy beinduljon a politikailag motivált nyálelválasztás.

A másik érdekes fejlemény: bár a Fidesz-szavazóknál azok vannak többen, akik szerint a palesztinoknak, a szocialistáknál az izraelieknek van igaza, bőven akadnak fideszes Izrael-pártiak és MSZP-s palesztinbarátok is; a többség persze mindkét nagy pártnál indifferens.

A felmérés annak a felfogásnak a korlátaira is rávilágít, amely a magyar közélet egyik legfontosabb problémájává, ideológiai gócpontjává akarja tenni a palesztin-izraeli konfliktust.

 Neveket szándékosan nem mondunk.

 

Nézze meg az íráshoz tartozó grafinkonokat is.

[popup][/popup]