Amy Winehouse-t is meg akarják ölni

Írta: Hírszerz? - Rovat: Hírek - lapszemle

A The Sun – a legnagyobb brit tömeglap – a minap olyan szakértői véleményeket idézett, amelyek szerint zsidó származású brit politikusok és közéleti személyiségek kerülhetnek terroristák célkeresztjébe Izrael gázai hadműveletei miatt. Egy szélsőségesek által használt iszlám honlapon már fel is tűnt a lehetséges célpontok listája. 

Forrás: Hírszerző

 

 

Közöttük van mások mellett David Miliband, a kelet-európai zsidó bevándorlók gyermekeként született fiatal brit külügyminiszter, Lord Levy, Tony Blair előző brit kormányfő egykori legfőbb politikai bizalmasa és közel-keleti megbízottja, Sir Alan Sugar nagyvállalkozó és televíziós személyiség, Amy Winehouse énekesnő és producere, Mark Ronson, valamint Anthony Julius sztárügyvéd, a néhai Diana hercegnő válóperes ügyvédje.

Franciaország – “a súlyos fenyegetéstől a késszúrásig”

Újabb antiszemita cselekmények történtek Franciaországban is. Fontenay-sous-Bois-ban csütörtök este egy 24 éves férfitól két álarcos személy megpróbálta ellopni az autóját. Miután észrevették, hogy a férfi zsidó vallási szimbólumot visel a nyakában, antiszemita fenyegetésekkel illették, és késsel négyszer megszúrták. A férfi könnyebb sérüléseket szenvedett, de pénteken elhagyhatta a kórházat.

Toulouse-ban péntekre virradóra Izrael-ellenes feliratokat találtak a város több pontján.

A Franciaországi Központi Konzisztórium adatai szerint a gázai offenzíva december 27-i kezdete óta 66 antiszemita cselekmény történt Franciaországban, “a súlyos fenyegetéstől a késszúrásig”. Michel Alliot-Marie belügyminiszter a csütörtök esti támadást követően ígéretet tett arra, hogy nem fogja eltűrni az ilyen “kilengéseket”.

A legjelentősebb zsidó és muzulmán közösség Európában

Ezzel párhuzamosan a zsidó és muzulmán párbeszéd egyik legfőbb terének számító, 2004-ben létrejött zsidó-muzulmán baráti társaság (AJMF) muzulmán tagjai pénteken kiléptek a szervezetből, köztük Dalil Boubakeur ismert személyiség, a párizsi nagymecset rektora, a muzulmán vallás franciaországi tanácsának (CFCM) volt elnöke. A tagok azért hagyták el a szervezetet, mert zsidó társaik nem szólaltak fel a gázai katonai offenzíva áldozataiért.

Európában a legjelentősebb zsidó és muzulmán közösség egyaránt Franciaországban található. A muzulmánok száma 4 és 5 millió közé tehető, s megközelítőleg 600 ezer zsidó él Franciaországban.
 

[popup][/popup]