A kuruc.info szerkesztői saját magukat buktatták le

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A kuruc.info szerkesztői saját magukat buktatták le, s egy korábbi hibájuk vezetett ahhoz, hogy a főszerkesztő ellen vádat emelt az ügyészség a napokban – tudta meg lapunk.
 

Forrás: Népszava

 

Sokan ugyan úgy vélték, hogy a főszerkesztő, Molnár Balázs elleni vádemelés nem valósulhatott volna meg Polgár „Tomcat” Tamás nélkül. Ugyanezt a látszatot kelti az érintett radikális portál is, és Tomcatet árulással vádolja. A radikális blogger ugyanis november végén nyilvánosságra hozta a szerkesztők nevét.

Lapunk ezzel szemben úgy tudja: az eljárás megindulásának idején, azaz 2006 októberében a lap impresszumában még a szerkesztők valódi nevei szerepeltek. Csak később cserélték őket „művésznevekre”, mint amilyen a főszerkesztőt takaró Esze Tamásé, a tiszaháti felkelés vezéralakjáé is. A hirtelen névcserék oka egyébként épp az lehetett, hogy a II.. kerületi rendőrség akkor a bírákat és ügyészeket sértő cikkek kapcsán meghallgatta a főszerkesztőt. Ugyanezt támasztja alá az ügyészség lapunknak adott korábbi válasza is: csak a véletlen műve a vádemelés időpontja, s a szerkesztő kiléte már rég nem titok előttük.

Mint ismert: Molnár ellen szerdán emeltek vádat a Fővárosi Főügyészség egy, a kuruc.infón 2006 októberében közzétett anyag miatt. Ebben a 2006-os őszi események kapcsán született bírói ítéleteket „törvénytelen ítéleteknek” nevezik, s a bírókat, ügyészeket „ávós időket idéző ítéletekkel sújtóként” minősítik. Közzétették emellett több bíró telefonszámát és címét is, akik ezután sértő telefonhívásokat, leveleket is kaptak.

[popup][/popup]