Neonáci provokáció a Bochum-Werder Bremen meccsen

Írta: Hírszerz? - Rovat: Hírek - lapszemle

A vendégcsapat szurkolói “nácik, haza” kiáltásokkal elzavarták azokat a társaikat, akik a harmadik birodalom zászlaját feszítették ki a stadionban.

Forrás: Hírszerző

 

Neonáci provokáció történt a szombati, Bochum-Werder Bremen mérkőzésen, de a vendégcsapat szurkolói elkergették maguk közül a balhés szurkolókat. A Werder szurkolóinak egy csoportja a szombati meccsen egy tiltott náci zászlót, a Harmadik Birodalom zászlóját feszítette ki a stadionban, a többi drukker azonban hangos “nácik, haza” kiáltásokkal elzavarták a tüntetőket.

Klaus Allofs, a Werder Bremen vezetőedzője gratulált csapata szurkolóinak, akik nem ültek fel a provokációnak. A szélsőségesek a Kristályéjszakáról akartak megemlékezni, ami pontosan 70 évvel ezelőtt, 1938. november 9-én történt és amely során több tucat zsidót öltek meg Németországban, valamint zsinagógák és zsidó üzletek százait rombolták le.

A provokálókat később letartóztatta a rendőrség és öt embert előállítottak, mivel a Harmadik Birodalom zászlaja a második világháború óta tiltott önkényuralmi jelképnek számít Németországban.

[popup][/popup]