Toroczkai: készen állunk, hogy a magyarság élére álljunk

Írta: Híradó - Rovat: Hírek - lapszemle

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom rendezvényén rendbontás nem történt, a résztvevők gyalog indultak az Árpád hídtól az Astoriához

Forrás: Híradó

Az államcsőd már közel van, a tüntetésekről ismert néhány ezer ember pedig készen áll arra, hogy ilyen esetben a magyarság élére álljon – jelentette ki Toroczkai László, a 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom 1956-os megemlékezésén Budapesten, a Teve utcai rendőrségi központtal szemben.

A Független Hírügynökség tudósítója szerint pár száz fősre duzzadt tömeg előtt Toroczkai László azt mondta, hogy Gyurcsány Ferenc azért fél rendezvényüktől, mert attól tart, hogy a kormány zsidó befektetői kivonják pénzüket, ha ilyen híreket hallanak. Szerinte a hazai média elferdíti a tényeket, a nemzetközi televíziós társaságok azonban itt vannak, és beszámolnak az eseményekről, eljuttatják a híreket a befektetőkhöz.

Toroczkai és Budaházy György egyaránt sérelmezte, hogy a rendezvényt kordonok között kellett megtartaniuk, ráadásul úgy, hogy sem a metró, sem az 1-es villamos nem állt meg az Árpád-hídnál. Ezzel magyarázták azt is, hogy a felszólalásokat legalább egy órás késéssel kezdhették el.

Budaházy negyed nyolc körül bejelentette, hogy átvonulnak az Astoriához. Ez pár perccel később így is lett, az emberek a már jól ismert rigmusokat kiabálva elindultak.

[popup][/popup]