Attali holokauszt-drámája

Írta: Hírextra - Rovat: Hírek - lapszemle

Sokoldalú ember Jacques Attali francia közéleti személyiség, közgazdász és író: rejtély, hogy honnan van annyi energiája, amennyit felmutat.

Forrás: Hírextra

 

Tény, hogy az Élysée-palotában tanácsadóként működő, a nevét viselő “Francia Növekedés Felszabadítása” bizottságot vezető, a harmadik világot mikrohitelekkel segítő Planet Finance-t létrehozó férfiú még írói munkásságát is folytatni tudja.

Az újságíróként és történészként is nagy tekintélynek örvendő, algériai származású Attali A kristálytól a füstig (Du cristal á la fumée) című darabját a párizsi Rond-Point színházban tűzték műsorra. A “beszélő című” darabot az 1938. októberi németországi összbirodalmi pogrommal, a “kristályéjszakával” kapcsolatos náci tanúvallomások alapján írta.

Attali szerint már ekkor, vagyis négy évvel a közfelfogásban élő 1942-es wannsee-i konferencia előtt elhatározták a zsidók kiirtását. A szín a náci rendszer akkori második számú emberének, Hermann Göring birodalmi marsallnak a dolgozószobája, amelynek valósághűsége, akárcsak a náci tanácskozás megelevenítése, több mint nyugtalanító – írta a Corriere della Sera című olasz napilap.
 

[popup][/popup]