Fegyverarzenál és náci zászlók egy szarvasi házban

Írta: Index - Rovat: Hírek - lapszemle

Éles lőfegyverekre és horogkeresztes zászlókra találtak a rendőrök pénteken hajnalban egy 60 éves szarvasi férfi házában. A kommandósok bejelentés alapján mentek ki a házhoz, és puskagránát kilövésére alkalmas gépkarabélyt, skorpió géppisztolyt, katonai pisztolyt, kézigránátot több száz lőszert és hangtompítót, valamint két horogkeresztes zászlót találtak elrejtve. 

Forrás: Index

 

2008. október 10.

Egy puskagránát kilövésére alkalmas AMP karabélyt, egy TT 7,65-ös pisztolyt, egy skorpió géppisztolyt, valamint fegyverenként száz lőszert és egy tojásgránátot találtak kommandósok egy szarvasi férfi házában péntek hajnalban. A házkutatáskor előkerült egy cirill feliratos hangtompító és a két horogkeresztes zászló is.

A tulajdonosról egyelőre annyit tudni, hogy egy 60 éves, rokkantnyugdíjas férfi, aki nemrég költözött Szarvasra, Csongrád megyéből. Az akcióról pénteken délben Gyurosovits József, Békés megyei rendőrfőkapitány számolt be újságírók előtt.

A 60 éves rokkantnyugdíjas házában, a szobákban és a padláson voltak elrejtve a fegyverek és a zászlók. A férfit őrizetbe vették, kihallgatása még tart, egyelőre annyit tudni, hogy korábban nem volt büntetve. Egyelőre vizsgálják, hogy volt-e kapcsolata bármilyen, akár politikai, akár bűnözői csoportokkal. A rendőrség a férfi elmeszakértői vizsgálatát is elrendelte. Ez utóbbit az indokolta, hogy az épület belső falán festékkel felvitt kéznyomokat is találtak.

Az elsődleges fegyverszakértői vélemény szerint minden megtalált fegyver működőképes, a lőszerek éles lőszerek. A kézigránátot egyelőre nem szállították el a házból, tűzszerészeket hívtak, ők döntik el hogy szállítják, vagy helyben semmisítik meg.

A házat jelenleg is kutatják, illetve vizsgálják, hogy a férfinak voltak-e esetleg más ingatlanjai is. 

[popup][/popup]