Előkerült a régi lemez – Antiszemita vádaskodások a pénzügyi krízis kapcsán

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A világméretű pénzügyi összeomlás sok névtelen anitszemita megnyilvánulást gerjesztett világszerte az ismertebb honlapok üzenőtábláin is, ahol a zsidókat kezdték hibáztatni a jelenlegi válság miatt – jelentette csütörtökön a Rágalmazásellenes Liga.

Forrás: Hetek

 

„A zsidók rohadt kapzsi kártevők” írta egy szörfölő a Yahoo egyik  pénzügyi oldalán. „Egy őszinte befektetőnek nehéz, sőt lehetetlen semlegesíteni zsidó svindlerek ezreinek erőfeszítéseit” – írta egy másik hozzászóló.

Egy Youtube videón pedig gúnyrajz látható a Lehman Brothers vezetőjéről és az amerikai Szövetségi Tartalékbank elnökéről, akik egy egydollárost a következő felirattal díszítenek: „A cionista bankárokban bízunk”.

A hozzászólások hasonlóak a fehér felsőbbrendűséget valló árja honlapok irományaihoz, ahol a Kongresszust teasüteményt eszegetve ábrázolják, míg a zsidók kamionokkal szállítják el a dollárkötegeket az orruk elől.

„Az ősrégi mendemondák a zsidók és a pénz viszonyáról ma is a felszín alatt vannak” – állítja Abe Foxman, a Rágalmazásellenes Liga igazgatója, hozzátéve: „Ahogy szeptember 11-e után is tapasztalhattuk, ha bármilyen válság üti fel a fejét pénzügyi területen, vagy más világesemények kapcsán, a zsidók újra bűnbakok lesznek és az antiszemita mondák új életre kapnak.”

A Yahoo ugyan gyorsan eltávolította a gyűlöletbeszédet tartalmazó kommentárokat, de a Youtube videók a helyükön maradtak, és sok antiszemita levél marad a különféle üzenőtáblák archívumában” – értékelte a helyzetet Foxman.
 

[popup][/popup]