“A politikai korrektség megfojtja a kreativitást”

Írta: InfóRádió - Rovat: Hírek - lapszemle

Andrew Lloyd-Webber szerint soha nem születtek volna meg világhírű musicaljei, ha attól tartott volna, hogy megsérti velük valamelyik kisebbség érzéseit. A zeneszerző úgy véli: a politikai korrektség árt a művészetnek.

Forrás: InfóRádió

 

A Grammy- és Oscar-díjas zeneszerző egy interjúban elmondta: szerencsésnek érzi magát, hogy ilyen sikeres karrierje lehet, és mindig is azt csinálta, amit akart.

Webber, aki olyan világhírű musicalek zeneszerzője, mint a Jézus Krisztus szupersztár, az Operaház fantomja vagy a Macskák, attól tart, hogy a ma jellemző politikai korrektség “megfojtja a kreativitást”.

“Ma az emberek azt mondják: nem csinálhatod ezt és ezt, mert sért egyes közösségeket. Amikor 20 éves voltam, nem gondolkodtam ezeken, csak tettem a dolgom” – mondta Webber, aki egy új tehetségkutató versenyt tervez elindítani a BBC-n, hogy megtalálja a megfelelő énekest Dorothy szerepére az Óz, a csodák csodája musicalhez.

A zeneszerző rockoperája, a Jézus Krisztus szupersztár a maga idejében sok vitát kavart. 1971-es broadwayi premierjén keresztény csoportok tűntettek azt állítva, hogy a darab istenkáromló. Zsidó szervezetek is tiltakoztak a musical ellen, mert antiszemitának tartották.
 

[popup][/popup]