Limmud Izrael Nap 2012

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

limmud-logo-full-141x174x24-white-bg-brighterMit lehet és mit kell megtenni egy foglyul ejtett izraeli katona kiszabadításáért? Mit tehetnek meg a modern zsidó jogértelmezés szerint az izraeli titkosügynökök, hogy információhoz jussanak? Legyen-e általános a hadkötelezettség Izraelben?

Lényeges kérdések, amelyeket együtt vitatunk meg a Limmud Izrael Napon, december 2-án az Izraeli Kulturális Intézetben.

Velünk lesz többek között Balázs Gábor eszmetörténész, Adam LeBor Magyarországon élő brit író és újságíró, Schönberger Ádám rapper, színész és fesztiválszervező – valamint reményeink szerint te is!

Kerekasztal beszélgetések és előadások során szó lesz többek között az arab – zsidó együttélésről, az izraeli zsidóság és a diaszpóra kapcsolatáról, illetve Tel-Aviv pezsgő zenei életről is. A magyar és angol nyelven tartott programokon kívül kézműves-foglalkozások, hóra és pilátesz is vár benneteket.

Kóser ellátást biztosítunk minden résztvevő számára, a kisgyermekes családok számára pedig egész napos gyermekfelügyelettel és izgalmas gyerekprogramokkal tesszük lehetővé a részvételt.

Az esemény apropóját Izrael megszületésének fontos diplomáciai előzménye adja, 1947. november 29-én szavazta meg az ENSZ közgyűlése a zsidó és az arab állam létrehozatalát a korábbi Brit Mandátum területén.

A Limmud önkéntes előadók és szervezők által létrehozott konferencia és fesztivál amelynek célja az, hogy minden zsidó számára lehetővé tegye a következő lépés megtételét saját zsidó útján. A Limmud arra törekszik, hogy programjain a zsidóság minden vonatkozása, irányzata és kifejezési módja helyet kapjon.

Szervező: Limmud Magyarország Alapítvány, www.limmud.hu

Helyszín: Izraeli Kulturális Intézet, 1061 Budapest, Paulay Ede u. 1.

Időpont: 2012. december 2, vasárnap

További részletek a rendezvényekről és regisztráció: www.limmud.hu

[popup][/popup]