Elítéli Csepel polgármestere a zsidó férfi bántalmazását

Írta: MTI - Rovat: Hírek - lapszemle

 

A csepeli polgármester a városrész valamennyi polgára nevében együttérzését fejezte ki, és támogatásáról biztosította a Budapesti Zsidó Hitközség dél-pesti elnökét, akit vallási hovatartozása miatt támadtak meg a főváros XX. kerületében.

Németh Szilárd XXI. kerületi polgármester az MTI-nek szombaton küldött közleményében jelezte, bár a rasszista indíttatású cselekmény a XX. kerületben történt, a csepeliek is a saját bőrünkön érezhették, “mennyire belénk mar a szélsőséges és rosszakaratú emberek előre kitervelt, provokatív támadása”, hiszen – mint írta – Kerényi András a Csepeli Lelkészi Kör tagja, Csepelen él, és a csepeli zsidó honfitársak vezetője is. Közölte, a csepeliek nevében mélységesen elítéli a hitközségi elnököt ért durva, aljas és gyáva támadást, és a leghatározottabban elutasítja az ilyen szélsőséges provokációt.

Hozzátette: bíznak abban, hogy az igazságszolgáltatás példásan meg fogja büntetni az elkövetőket. A Budapesti Rendőr-főkapitányság szombat délelőtt azt közölte az MTI-vel, hogy őrizetbe vették és kezdeményezték az előzetes letartóztatását a hitközségi elnököt megtámadó fiatalembernek, társát pedig tanúként hallgatták ki.

Péntek délután a XX. kerületi Téglagyár téri imaház közelében szidalmazták és bántalmazták Kerényi Andrást, aki azonban a támadókat követve telefonon értesítette a rendőrséget, így rövidesen elfogták a két gyanúsítottat.

[popup][/popup]