Kevésbé szigorú szabályozás a pesti zsidónegyedben

Írta: Hírextra - Rovat: Hírek - lapszemle

A Fővárosi Közgyűlés csütörtöki döntése értelmében a jövőben kevésbé szigorúan szabályozzák az erzsébetvárosi, úgynevezett pesti zsidónegyedben álló épületek átépítését, felújítását, mint azt a városvezetés korábban akarta.

Forrás: Hírextra

 

Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) és Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettesek előterjesztésével szemben Hunvald György (MSZP) képviselő, erzsébetvárosi polgármester olyan értelmű módosító indítványt tett, amely enyhített a tervezett szigorításon.

A polgármester az ellenzéki Fidesz és KDNP szavazataival tudta “átvinni” a javaslatát az MSZP-SZDSZ többségű közgyűlésen.Ughy Attila, a Fidesz frakcióvezető-helyettese és a városfejlesztési, városképvédelmi bizottság elnöke az ellenzéki támogatást azzal indokolta, hogy az eredeti fővárosi előterjesztés “életidegen” lett volna és az épületek lassú pusztulásához vezetett volna.

Olyan szabályozást nem szabad alkotni, amely egy városrésznek csak egy szűk területére vonatkozik, mert az eltérő fejlesztésekkel felborul a városképi egyensúly – hangoztatta a szakpolitikus.

Évek óta tart a vita arról, hogy a városrész megújítását az épületek eredeti állapotának rekonstruálásával vagy az épületek átépítésével, bővítésével, esetenként elbontásával és új házak emelésével érjék-e el.

[popup][/popup]