Megalakítják a Magyar Chartát

Írta: Népszabadság Online - Rovat: Hírek - lapszemle

Szeptember 6-án lesz a Magyar Charta alakuló ülése – jelentette be Daróczi Dávid kormányszóvivő Budapesten újságíróknak.

Forrás: Népszabadság Online

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Vitányi Ivánnal közösen arról tájékoztatta az MSZP-frakciót, hogy a kormányfő júliusi bejelentését követően számos köztiszteletnek örvendő személy és civil szervezet jelezte, hogy szeretne részt venni, a Demokratikus Charta hagyományaira építve, a Magyar Charta életre hívásában – közölte a szóvivő, miközben az MSZP-frakció tanácskozásán a miniszterelnök szólalt fel.

Daróczi Dávid közölte: a miniszterelnök által eredetileg megjelölt időpontban, szeptember 6-án lesz a Magyar Charta alakuló ülése. Hozzátette: a tervek szerint a Magyar Charta demonstrációt hív össze, várhatóan szeptember 20-ra.

Az MTI azon felvetésére, hogy korábban úgy volt, szeptember 6-án lesz nagygyűlés, Daróczi Dávid közölte: akkor az alakuló ülés lesz.

A melegfelvonuláson történt atrocitások után Gyurcsány Ferenc miniszterelnök július 6-án jelentette be, hogy a szélsőségek, az indulatok, az intolerancia elleni jogos nemzeti önvédelmet kezdeményez a Magyar Charta formájában, s gyűlést hirdetett szeptember 6-ra.
 

[popup][/popup]