Rocktörténelmet írhat McCartney Izraelben

Írta: Híradó - Rovat: Hírek - lapszemle

Negyvenhárom évvel a betiltott szentföldi Beatles-koncert után minden idők legnagyobb izraeli rockkoncertjét adja Paul McCartney.

 

Az egykori Beatle minden idők legnagyobb izraeli koncertjére készül 

Forrás: Híradó

Az 1965-ös fellépés izraeli politikusok nyomására maradt el, akik attól féltek, hogy a világhírű brit rockzenekar erkölcsi romlást hoz az ifjúságra. Idén januárban aztán Ron Prozor, Izrael londoni nagykövete bocsánatkérő levelet írt a Beatles még élő két tagjának, McCartney-nak és Ringo Starrnak, amely azt tartalmazza egyebek közt, hogy Izrael “történelmi alkalmat szalasztott el” a koncert lefújásával. A nagykövet meghívta a két zenészt, hogy lépjenek fel az államalapítás évfordulójára szervezett ünnepségsorozaton.

Vasárnapi izraeli sajtójelentések szerint Paul McCartney szeptember 25-én lép fel Tel-Avivban világturnéja keretében. A Hayarkon Parkba szervezett fellépés a Jerusalem Post szerint az idén hatvan éves Izrael állam történetének legnagyobb szabású koncertje lesz.

Az AP amerikai hírügynökség tudósítása szerint tel-avivi illetékesek egyelőre nem erősítették meg a sajtóhírt, Stuart Bell, a 66 éves zenész szóvivője pedig úgy nyilatkozott, hogy “még nincsen semmi véglegesítve az izraeli koncert ügyében.”
 

 

[popup][/popup]