Gyűlöllek, távol légy…

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

 „Csürhe. Aki fotósokat, újságírókat rugdos, aki a kukák tartalmát kiszórja a körút közepére, az csürhe – írtam márciusban, amikor az egykori jogos felháborodás nevetséges utózöngéjeként pár tucat huligán tört-zúzott a Belvárosban.
 

 

Forrás: Reakció

 

Csürhe, mocskos, bunkó csőcselék – írom most, ahogy a tegnapi napon tovább fajultak az események. „Szélsőséges különítmények grasszálnak Budapest utcáin, erőszakot alkalmazva a másként gondokodókkal szemben” – hányszor és hányszor hallottuk ezt hazai és külföldi sajtómanipulátoroktól az elmúlt majdnem húsz évben? És mindig felháborodtunk, hogy ez nem igaz, hogy ez aljas rágalom, itt az emberek nem erőszakosak, eltúlozzák a náciveszélyt stb.

Hát most bekövetkezett: délután megverték Orosz Józsefet, megpofozták Horn Gábort, megtámadták Szetey Gábor és Lévai Katalin EP-képviselő autóját. A randalírozók rendőrautókat törtek össze, Molotov-koktélokat dobáltak emberre, tárgyra, amit csak értek. Sőt: felszedték a Hősök tere, még egyszer, a Hősök tere díszburkolatát, amivel aztán a melegfelvonulás résztvevőit dobálták. A Városligetben pedig kiszaggatták a földből az öntözőrendszer csöveit, hogy azzal valamiféle akadályt készítsenek a rendőröknek.

 Ez a csőcselék elszabadult, irracionális dühöngése, a kulturálatlanság mélypontja, a civilizált viselkedésre való képtelenség bizonyítéka. A mai nap eseményeiből óriási botrány lesz. Ezek az „egészséges emberek, családok és párok”? Ők nevezik magukat hazafiaknak? Akik felszedik a Hősök tere díszburkolatát, tönkreteszik a parkot? Akik az utcán csoportosan vernek meg nekik nem tetsző embereket? Remélem, a tetteseket megtalálják, és megkapják megérdemelt büntetésüket. Kezdjük mondjuk ott, hogy két pofon, aztán hazazavarás.

 Nem vagyok zsidó. Nem vagyok meleg. Nem vagyok sem baloldali, sem liberális. Katolikus, jobboldali, szabadelvű konzervatív fiatalember vagyok, és torkig vagyok veletek. Hogy mit is gondolok rólatok?

„Egy szar szemét, szar alak vagy. Kivakarlak a geciből, ugye? Idehozlak, akkor fűt fát ígérsz, igaz?! Kivakartalak a geciből vagy nem vakartalak ki? Te meg itt füttyögsz te barom?! Itt a nemzeti nagyjaink között?! Ahol az ősök szelleme jár?!!! Bazd meg! Itt nem fogod felverni a csendet!!! Bazd meg!!! Nem viszem el helyetted a balhét, érted?!!!! Hát itt az én hátamon csattan minden!!! Érted?!!”
 

 

[popup][/popup]