Felrobbantották az izraeli nagykövetség egy autóját Újdelhiben

Írta: MTI - Rovat: Hírek - lapszemle

Indiában és Grúziában is bombatámadást kíséreltek meg izraeli célpontok ellen, írja a BBC diplomáciai forrásokra hivatkozva.

India fővárosában, Újdelhiben az izraeli nagykövetség egy autóját robbantották fel a diplomáciai képviselet előtt, a követség egyik munkatársa megsérült.

Az indiai rendőrség közölte: valóban vizsgálódnak „egy incidens” kapcsán, de azt nem tudták megerősíteni, hogy történt-e támadás vagy sem. A BBC tudósítója szerint már tart a helyszínelés.

Grúzia fővárosában, Tbilisziben is hasonló akció készült, de ott valamiért nem aktiválódott a robbanószerkezet, amit a helyi rendőrség eltávolított az autóról.

Egyelőre nem tudni, kik szervezték a támadásokat, az sem világos, hogy van-e összefüggés a két esemény között. Az izraeli külügyi szolgálatot ennek ellenére nem érték teljesen felkészületlenül a merényletek. 2008. február 12-én gyilkolták meg a libanoni Hezbollah egyik vezetőjét és az évforduló idejére előre magasabb biztonsági szintre helyezték a külföldi követségek védelmét.
 

[popup][/popup]