Zsidó nővel élt a buldózeres merénylő

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Öt évig élt egy zsidó nővel az a palesztin férfi, aki a héten három embert gázolt halálra egy építkezésről elkötött buldózerrel. A férfi anonimitást kérő volt barátnője szerint a férfi nem volt szélsőséges, de sokat drogozott, valószínűleg ez okozhatta pillanatnyi elmezavarát, írja a Jediót Ahranót.

 

Forrás: Index

 

Jeruzsálemben egészen ritka a vegyes kapcsolat, az együttélés pedig szinte példátlan. A párnak azonban közös gyermeke is van, a nő pedig a palesztin család házában élt szakításukig.

Akkor a férfi drogozása miatt szakítottak, miután tudatmódosult állapotban megverte gyereküket. A nő ezért feljelentést is tett. A Jediót Ahranót beszámolójából nem derült ki, hogy a férfi milyen szer fogyasztója volt.

A nő elbeszélése megerősíteni látszik azokat a feltételezéseket, hogy Duajat nem ideológiailag motivált merényletet követett el. Az alapos nyomozás ellenére a rendőrség sem bukkant olyan szálra, amely valamilyen szélsőséges csoporthoz kötötte volna a támadó személyét.

Ehud Barak izraeli védelmi miniszter mindenesetre utasította pénteken a hadsereg illetékes parancsnokait, hogy készüljenek fel házának lerombolására. Le kell rombolni a miniszteri utasítás értelmében egy másik palesztin házát is, aki nyolc embert lőtt le márciusban egy jesivában.
 

[popup][/popup]