Netanjahuval tárgyalt a külügyminiszter

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Izrael és India szorosan együttműködik a terrorizmus ellen.Az izraeli
miniszterelnöki hivatal szerint az indiai külügyminiszter fokozná az
együttműködést Izraellel a terrorizmus ellen folytatott harcban.

 

forrás:kulfold.ma.hu

Szomanahalli Mallaiah Krisna kétnapos hivatalos látogatásra érkezett Jeruzsálembe, ahol kedden többek között Benjámin Netanjahu izraeli kormányfővel tárgyalt. Az indiai külügyi tárca vezetője a kétoldalú találkozó fő céljának egy olyan közös stratégia kidolgozását nevezte, amely a mindkét országot rendszeresen sújtó terrorcselekmények megfékezését szolgálja. Krisna ezenkívül a két állam közötti szabadkereskedelem előmozdítását is fontos feladatként jelölte meg. Az indiai miniszter arról is szólt, hogy hazája már rengeteget profitált az izraeli mezőgazdaságból, tudományból és technológiából azóta, hogy két évtizeddel ezelőtt a két ország diplomáciai kapcsolatot létesített egymással.
  
Krisna Simon Peresz izraeli államfővel még hétfőn folytatott megbeszélést. Peresz hangsúlyozta: országa nagy érdeklődéssel figyeli a “világ legnagyobb demokráciáját”, amely úgy próbálja legyőzni a szegénységet, hogy közben megőrzi szabadságát. Az izraeli elnök a találkozón támogatásáról biztosította Indiát abban a törekvésében, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagjává váljon. “Szeretném, ha India a Biztonsági Tanács állandó tagja lenne” – hangsúlyozta Peresz.
  
Krisna jeruzsálemi vizitje azért is bír nagy jelentőséggel, mert indiai külügyminiszter több mint egy évtizede nem járt hivatalos látogatáson a zsidó államban.

[popup][/popup]