Betiltanák a neonáci pártot: Balczó-Novák ellentét a Jobbikban?

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Az újnáci kapcsolatokkal gyanúsított Németország Nemzetidemokrata
Pártja (NPD) esetleges betiltásáról kérdeztük három hete Balczó Zoltánt,
az Országgyűlés és a Jobbik alelnökét. Az ellenzéki politikus az
atv.hu-nak akkor azt mondta: „teljesen érthetőnek” tartja az NPD
betiltására irányuló szándékot. „Ezeknek a szélsőséges pártoknak nincs
helyük a közéletben” – tette hozzá.

 

 

forrás: atv.hu

 

A neonáci Jobbik-közeli lap kérdőre vonta a párt alelnökét, mert aztmondta: érthetőnek tartja a német újnáci párt betiltására vonatkozótervet.

 

A november 23-án megjelent írásunkat a Kuruc.infónak alig két hét alatt sikerült földolgoznia. A gyorsreagálású turbómagyarok december 7-én levélben fordultak Balczóhoz. A levelet további hat nappal később, kedden a fajnemesítési szaklap nyilvánosságra hozta, némi kommentárral súlyosbítva. A kommentárban ez olvasható: „Mivel több olvasónk azon meggyőződésének adott hangot hozzászólásában, hogy a Jobbik alelnöke nem nyilatkozhatta a fentieket, biztosan kiforgatták vagy meghamisították a szavait, magához a forráshoz fordultunk.”

Magában az alelnökhöz írt levélben pedig ez áll: „Amennyiben valóban azt mondta, ami a cikkben szerepel, megkérnénk, indokolja meg 1-2 mondatban, miért ez a véleménye. (Ha pedig nem, akkor arra lennénk kíváncsiak, mit nyilatkozott az ATV-nek e kérdésben.)”

Számunkra úgy tűnik: a többek szerint Novák Előd befolyása alatt álló Kuruc.info inkább nekünk hisz, mint Balczónak. Ezt támasztja alá egyrészt az, hogy Balczó többször megkapta a magáét a Kuruc.info szerkesztőségétől túlzottan puhány – értsd: nem eléggé nyilas – álláspontja miatt. A Jobbik képviseletében Balczó – a Kuruc.info szerint – zsidó parancsra elhatárolódott a párt korábbi szövetségeseitől, jelesül a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomtól, a Betyárseregtől és a Magyar Gárdától.

Az is a Balczó iránt viseltetett kuruc.infós ellenszenv megnyilvánulása lehet, hogy az idézett levél után ez olvasható: „Azóta is várjuk a választ…”
 

[popup][/popup]