Matthäus zajos fogadtatása Izraelben

Írta: Focitipp - Rovat: Hírek - lapszemle

A 47 éves Matthäus tegnap érkezett meg Tel-Avivba, és új csapata szurkolói azonnal zajos fogadtatásban részesítették: a Ben-Gurion reptéren sárga-fekete sálakat lengettek, és azt skandálták: “Bajnokok leszünk!” A Maccabi Netanya az előző idényben a második helyen végzett az izraeli bajnokságban, a bajnoki címet a Beitar Jeruzsálem szerezte meg.
 

 

Munkába állt Lothar Matthäus, aki a Maccabi Netanya vezetőedzői posztját vállalta el. Ő az első német edző Izraelben.

 

Forrás: Focitipp

 

“Örülünk annak, hogy egy ilyen világhírű személyiség igent mondott a felkérésünkre” – nyilatkozta Andreas Stamatiou, a Maccabi igazgatója, hozzátéve: a német-izraeli kapcsolatok javulását is várja Matthäus érkezésétől.

A 150-szeres német válogatott Matthäus hét bajnoki címet nyert játékosként a Bayern Münchennel, és egy olasz bajnoki aranyat az Internazionaléval. 1990-ben világbajnok lett a német válogatottal, s ugyanabban az évben ő kapta a France Football aranylabdáját.

Edzőként megfordult a Rapid Wien és a Partizan Belgrád csapatainál, volt a magyar válogatott szövetségi kapitánya, a Red Bull Salzburgnál pedig Giovanni Trapattoni segítőjeként dolgozott.
 

 

[popup][/popup]