M. Balázs, az ártatlan náci

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Az egész magyar elhárítás és igazságszolgáltatás csődje, hogy ezt a
portált évek óta nem tudja lekapcsolni. És itt most már két különböző
színezetű kormány regnálását követően is felvetődik a kérdés, hogy nem
tudja, vagy nem akarja?

 

forrás: hirszerzo.hu
 

Érdekes precedens lehet a Kurucinfo-perben hirdetett ítéletből. Ha a verdiktből széles körű gyakorlat lesz, akkor a jövőben egyetlen illegális dzsihádportál, hackerbanda vagy pedofilhálózat fejét sem lehet csak úgy elkaszálni. Kizárólag csak akkor, ha a titkos online bűntanya népe szabályos közgyűlésen megválasztja őt elnöknek, sőt a jegyzőkönyvet beküldi a cégbíróságnak. Ekkor talán hajlandó úgy dönteni a tekintetes bíróság, hogy tényleg sáros.

„M. Balázs ellen a Fővárosi Főügyészség emelt vádat, a vádhatóság szerint ő 2006 őszén a kuruc.info főszerkesztője volt, akkor, amikor a budapesti zavargásokat követően felkerült az oldalra négy fővárosi bíró és egy ügyész több személyes adata, őket hazaárulóknak, vérbíráknak titulálták, amelynek nyomán az érintetteket telefonon és levélben ismeretlenek számos alkalommal megfenyegették, zaklatták…Az elsőfokú bíróság a tárgyaláson bemutatott bizonyítékok alapján nem látta bizonyítottnak, hogy M. Balázs lett volna a webportál főszerkesztője, illetve hogy hozzáférése lett volna a portálhoz. Az elsőfokú döntés ellen az ügyészség a vádlott bűnösségének megállapításáért, a védelem a bűncselekmény hiányának kimondásáért fellebbezett, a megyei bíróság azonban változtatás nélkül hagyta jóvá az ily módon jogerőssé vált ítéletet.” – szól a döntés.

Ezzel szemben mit tudunk a napisajtóból, ahol főkuruc néven is emlegetik Molnár Balázst? Szóval, 2006 októberében besétált a Budapesti Rendőr-főkapitányságra, és két társával „feljelentette magát, mert a Magyar Televízió székházának ostroma idején állításuk szerint részt vettek a Szabadság téri szovjet hősi emlékmű megrongálásában. A BRFK szóvivőjének közlése szerint nem indul eljárás az önfeljelentők ellen, mert nem követtek el bűncselekményt. Molnár Balázs, a kurucinfo.hu internetes portál főszerkesztője az önfeljelentés előtt újságíróknak elmondta: elege van abból, hogy a rendőrség politikai foglyok üldözésével van elfoglalva, és másokat is arra biztat, kövessék példáját és jelentsék fel magukat. „Csoportosan és felfegyverkezve leköptem a szovjet emlékművet” – mondta saját tettéről.” A közölt tudósításban Molnárt Kurucinfo-főszerkesztőként emlegetik, s ő ez ellen nem tiltakozik (mi több, valószínűleg ő maga mutatkozott be így.)

nnentől tehát ezt tekinthetjük köztudomású ténynek. Ott van továbbá a Tomcat-vallomás és az, hogy a koronatanúként funkcionáló blogger „számos olyan cikket mutatott be a bíróság előtt, amelyek még 2006 ősze előtt jelentek meg a kuruc.infon, és azokon M. Balázs több alkalommal is főszerkesztőként jelölte meg magát.” Nem utolsósorban pedig egy akkori információ szerint „az eljárás megindulásának idején, azaz 2006 októberében a lap impresszumában még a szerkesztők valódi nevei szerepeltek.”

De ennyi nem volt elég. Molnár Balázs így ártatlannak tekinthető, s az ítélet után úgy sétált ki a bíróságról, mint az egykori keresztapák, akikről persze mindenki tudott mindent, ám a részletkérdésekbe fulladó eljárások végére rájuk bizonyítani semmit se sikerült. Azonban ezúttal nem lehet csupán a bíróságon elverni a port, s elintézni annyival, hogy ezek szerint arrafelé nem olvasnak újságot. Bizonyítani tényleg az ügyészségnek kéne, s a szégyenben osztozik a rendőrség és a magyar titkosszolgálat is, amelyik öt éve nem tudja ennek az oldalnak a háttérembereit kétséget kizáróan beazonosítani, vagy ha igen, akkor legalább kiszivárogtatni, mint a bankvezérek és a magánnyomozók közötti telefonbeszélgetések esetében. Az egész magyar elhárítás és igazságszolgáltatás csődje, hogy ezt a portált évek óta nem tudja lekapcsolni.

Nem tudja, vagy nem akarja? A hatóságok már évekkel 2006 ősze előtt figyelték ama – hídlezárásban, liberálisnak tartott rendezvények megzavarásában, baloldali politikusok köztéri sértegetésében, dobálásában jeleskedő – vérjobbos szubkultúrát, amely a Kurucinfo ideológiai magját alkotta. A tévéostrom, illetve az október 23-i rendbontások élvonalában küzdő focihuligánok (valamint észosztó hangadóik) pedig direkt szem előtt voltak. A stadionok biztonsági erőit jelentős részben egykori, leszerelt, „bűnbánó” huligánok alkotják. Ezen cégeket rendszerint nyugdíjas zsaruk, titkosrendőrök hozzák létre. A nyugdíjas huligánok másik szegmense pedig az éjszakában portázik, másodállásban fusizó vagy korkedvezményes állományba vonult rendőrök mellett, kidobóként. A Cég nyilván elemzi a zavargások felvételeit, mélyen beépült a társaság törzshelyeire. Tehát: egyszerűen képtelenség, hogy a titkosszolgálat ne tudná pontosan, ki szerkeszti most (és ki szerkesztette öt éve) a Kurucinfo-t. Nem hihető, hogy a bíróság zárt tárgyalásra ne kérethette volna be a titkos elektronikus és élőerős adatszerzés, a tartótiszti jelentések – szükséges helyeken kitakart – aktáit, fedett és védett tanúit. Mégis, M. Balázs szabadon kisétált. Miért?

Három és fél éven át az volt a narancsos rizsa, hogy azért ússzák meg a tévéostromlók, a Kurucinfo működtetői, mert fizetett szoclib provokátorok, Szilvásy-vamzerek. Csakhogy immár másfél éve a centrális erőtér kormányoz, aki mer az NER, ennek ellenére semmi új információ ezekről az ügyekről és személyekről.  Miért is nincsenek ezek lekapcsolva egy olyan országban, ahol lassan a kukázásért is börtön jár? E cikk írója nem híve annak, hogy valakit pusztán gyűlöletbeszédért, ordas eszmék hangoztatásáért megbüntessenek. A Kurucinfo azonban rég túllépte azt a határt, amelyik a passzív gyűlölködés és az aktív gyűlöletcselekményre felbujtás, abban való pszichikai segédkezés között húzódik. Mi van már?

A fiúk a Kurucinfónál zavartalanul dolgoznak, továbbra is gond nélkül jelölnek ki céltáblának embereket. „Korábban Hüttl Tivadar, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) adatvédelmi programvezetője azt mondta, a kurucok cselekedete kimeríti a személyes adattal való visszaélés tényállását, amit a kitűzött vérdíj és a tálalás még jelentős érdeksérelemmel is súlyosbít. „Ez már büntetőjogi kategória” – tette hozzá a jogász. A kuruc.info szerkesztői tisztában vannak ezzel, mint írják: amerikai székhelyű portáljukig nem ér el a magyar hatóságok keze…Idén áprilisban az amerikai és magyar bel- és igazságügy-miniszterek Budapesten egyeztettek arról, hogyan lehet megakadályozni az olyan törvénysértő cselekményeket, amelyeket külföldi szervereken keresztül hajtanak végre. Az egyeztetés eredményeiről, a tervekről azonban azóta sem tudni semmit.” Meg van kötve a kezük…na ne. Ilyen alapon pedofiloldalak ellen se lehetne fellépni. Itt miért olyan tétova a más ügyekben villámgyorsan letartóztató, vezetőszíjon ráncigáló, gyorsítva vizsgálódó (elődjét pont a tétovaság okán kárhoztató) hatalom? Tippje a szerzőnek is van, de nem kiabálná el. Ízelítőnek csak annyit: Molnár Balázs helyében én nem ringatnám hamis biztonságérzetbe magam a NER-államban született felmentő ítélettől. Nem gondolnám azt, hogy (a sokáig mindent megúszó John Gotti, a teflon Don után szabadon), most én vagyok a teflon-náci. Ez ugyanis nem a liberális jogfilozófiának az egzakt bizonyítottsághoz végletekig ragaszkodó széplelkűsége, hanem valami egészen más. De szerintem ezt ő is hamarosan megtapasztalja majd.

[popup][/popup]