Hullám musical a fasizmus és antiszemitizmus elleni küzdelem világnapján

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A JMPoint a Zsidó Közösségért Közhasznú Alapítvány bemutatja november
9-én, A fasizmus és antiszemitizmus elleni küzdelem világnapján A hullám
című musicalt, melyet a Brit Nagykövetség támogat. 

 

 

forrás: mti

 

A hullám Todd Strasser azonos című regénye felhasználásával írta Cs. Szerémy Andrea Todd Strasser regényét magyarra fordította: Láng András ZENE: Beszkid József HANGSZERELÉS: Beszkid József és Pásztor Ákos Egy átlagos amerikai gimnáziumi osztályban az egyik tanár, Ben Ross (Kovács Zsolt) szokatlan ötlettel áll elő az önkényuralom témájának feldolgozásakor: kísérletet szervez, hogy a diákok saját bőrükön tapasztalják meg a tekintélyelvű hatalomgyakorlást.

Az osztály “A HULLÁM” néven mozgalommá szerveződik, és a diákok egyre szélsőségesebb módon azonosulnak az új rend szabályaival, rövidesen az egész iskola feletti hatalomátvételre készülnek. Mikor a manipulációja veszélyeire túl lassan ráébredő Ben Ross véget szeretne vetni a kísérletnek, az eseményeknek már nem lehet, olyan könnyen megálljt parancsolni… (Cs. Szerémy Andrea) A musicalt fiatalok játsszák és nekik is szól. Azt kívánja megmutatni, láthatóvá tenni, hogy a kirekesztés hogyan nyer teret a hétköznapokban, hogyan roncsolhatja a fiatalok személyiségét, milyen módon terjed, s mennyire nehéz megállítani.

A darab aktualitása nem kérdés számunkra, hiszen a fiatalok körében ezek az eszmék újra népszerűbbek, mint valaha. Azt gondoljuk, ha erre maguk a fiatalok rádöbbennek, akkor ők maguk tudnak megálljt parancsolni a gyűlöletnek. A hullám című musicalt a Fébé társulat adja elő. Kiadó: JMPoint a Zsidó Közösségért Közhasznú Alapítvány

[popup][/popup]