Kadhafi végrendelete

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A csütörtökön meggyilkolt diktátor szeretné, ha szülővárosában, Szirtben
helyeznék örök nyugalomra, és kitüntetésnek tartotta a forradalom
elleni harcot – idézi Moammer Kadhafi végrendeletét a Népszabadság. 

 

 

forrás: hvg.hu

 

Moammer Kadhafi végrendelete szerint azt szeretné, ha szülővárosában, Szirtben helyeznék örök nyugalomra – ott, ahol múlt csütörtökön elfogták, és tisztázatlan körülmények között halálos lövés érte – írja a Népszabadság a Seven Day News oldalon megjelent végrendelet alapján.

„Ez a végakaratom. Én, Moammer bin Mohamed bin Abdusszalam bin Humajd bin Abu Manjar bin Humajd bin Najil al-Fuhszi Kadhafi vallom, hogy Allahon kívül nincs más isten és Mohamed az ő prófétája, béke legyen vele. Fogadom, hogy muszlimként fogok meghalni. Ha megölnének, azt akarom, hogy muszlim rítusok szerint temessenek el Szirt temetőjében, ott ahol a családom is nyugszik, azokban a ruhákban, amelyeket halálomkor viseltem. Testem maradjon tisztítatlan. Azt akarom, hogy családomnak, különösen a nőknek és a gyerekeknek jó gondját viseljék a halálom után” – szól a szöveg.

“A líbiai népnek meg kell őriznie identitását, vívmányait, történelmét és elődei és hősei emlékét, és nem szabad hagynia, hogy a szabadságért hozott áldozatok kárba vesszenek. Felszólítom híveimet, hogy folytassák az ellenállást mindenféle külföldi agresszió ellen, ma, holnap és mindenkor” – írta a diktátor.

“Aki a világon szabad embernek vallja magát, most tudja meg, hogy személyes biztonságunkért bármikor elárulhattuk volna ezt az ügyet, és erre ajánlatokat is kaptunk, de személyes biztonságunk helyett a választásunk arra esett, hogy az első sorban vívjuk meg ezt a háborút, amelyet megtisztelőnek tartunk és kitüntetésként viselünk. Ha győzelmünk nem is lesz azonnali, a jövő generációknak leckét adunk abból, hogy a haza védelme egy mindennél előbbrevaló megtiszteltetés, és a legnagyobb árulás, amelyet valaki elkövethet, az ennek kiárusítása, akkor is, ha erről mások mást próbálnak meg sugallni.”
 

[popup][/popup]