Debreceni szándéknyilatkozat zsidó hitközségek együttműködéséről

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

2011. szeptember 23-25 közt rendezte meg a Debreceni Zsidó Hitközség a
XII. Magyarországi és Határontúli Hitközségek és Szervezetek
találkozóját, melyen a résztvevőkön túl számos közéleti és politikai
vezető személyiség jelent meg.

2011. október 6.

2011. szeptember 23-25 közt rendezte meg a Debreceni Zsidó Hitközség a XII. Magyarországi és Határontúli Hitközségek és Szervezetek találkozóját, melyen a résztvevőkön túl számos közéleti és politikai vezető személyiség jelent meg. (dr. Papp László Debrecen Megyei Jogú Város Alpolgármestere, Halász János NEFMI Államtitkára, Zoltai Gusztáv MAZSIHISZ ügyvezető igazgató, dr. Feldmájer Péter MAZSIHISZ elnök.)

A konferencia harmadik napján, a tanácskozáson elhangozott és egyöntetűen megfogalmazott elvek alapján Horovitz Tamás a Debreceni Zsidó Hitközség Elnöke kezdeményezésére a jelenlevő hitközségek és szervezetek szándéknyilatkozatot írtak alá, melyben tagságukkal megalapítják a Határontúli és Magyarországi Zsidó Hitközségek és Szervezetek Szövetségét, ami mind vallási, mind világi téren hivatott segíteni a tagok munkáját és elképzeléseit. Az újonnan létrejött szövetség székhelye Debrecen városa, a Debreceni Zsidó Hitközség.

(A szövetség tagjai: Bukarest, Brassó, Kolozsvár, Szatmárnémeti, Arad, Temesvár, Nagyvárad, Pozsony, Komárno, Debrecen, Szabadka, Salgótarján, Makó Budapest – Páva utcai körzet – város Zsidó Hitközségei és Szervezetei.)

[popup][/popup]