Hogy lesz a mostmostból mocskos zsidók?

Írta: Palinkó Gerg? - Rovat: Hírek - lapszemle

Palesztinok és jobbikosok tartottak demonstrációt az önálló Palesztina
elismeréséért. Multikulturális tüntetés propagandadalokkal és lufikkal a
parlament felett.

 

 

forrás:index.hu

 

Fekete, fehér, piros és zöld lufik szállnak a levegőben a Kossuth téren a parlament előtt. A palesztin zászló színei ezek, közben a magyar himnusz szól, a téren pedig ugyanannyi magyar, árpádsávos és Jobbik-zászlót látni, mint palesztint.

A Palesztin–Magyar Közösség tartott tüntetést az önálló Palesztina elismerése mellett. A rendezvényt egy palesztin–magyar diák Nelson Mandela-idézettel zárta: csak a szabad ember tárgyal, egy börtönbe vetett nem tárgyal a fogvatartóival. A multkulturalizmus látszólag teljesen megvalósult.

A Bem József térről a Margit hídon át a Parlament elé vonuló, nagyjából százfős tömeg két egymástól jól elkülöníthető, de most egységben álló csoportból állt. Voltak egyrészt a palesztin–magyar fiatalok és Magyarországon élő palesztinok, jellegzetes sáljukban, palesztin zászlókkal, vidám hangulatban. Mivel a forgalmat sem akadályozták aránytalanul, lelkesen skandáltak magyarul és arabul a szabad Palesztináról, és úgy összességében színesek voltak, az emberek az utcán jellemzően ugyanilyen vidáman és érdeklődve néztek rájuk. A Margit-szigeti megállónál állók még vissza is kiabáltak támogatólag.
hirdetés

Egy félig magyar, félig palesztin, már Magyarországon született, újságírónak tanuló lány az Indexnek azt mondta, a fiatalok közül sokan idén nyáron voltak először Palesztinában egy program keretében, amit az állami hatóságok szerveztek. A legtöbben közülük itt ismerkedtek meg, és azóta vannak kapcsolatban egymással, mert egyébként nem túl erős a közösségi élet itt. Az utazás nagy hatással volt rájuk, elvitték őket sok helyre Palesztinában és Izraelben, közben pedig azért – azt elismerte – igyekezték sulykolni nekik az állami álláspontot. Vagyis éppen olyan volt az út, amilyet Izrael szervez zsidó fiataloknak. Bár azt mondta, azért agymosás nem volt.

A tömeg másik fele Jobbik-szimpatizánsokból, illetve olyanokból állt, akik nem csináltak titkot abból, hogy a zsidók ellen jöttek ki. Már a Bem József téri gyülekezést hangos zsidózás kísérte, a legjellemzőbb jelenet mégis az volt, amikor a Parlament felé a menet első fele azt skandálta, Most, most (Palesztina elismerését), a hátsó fél viszont ezt félreértette, érezték, hogy itt az idő, úgyhogy zengeni kezdett a Mocskos zsidók.

A Jobbik egyébként rendezőként nem vett részt, és több palesztintól megtudtuk, hivatalosan semmi kapcsolat nem volt, csak támogatni jöttek néhányan. Magából a pártból jelen volt Gyöngyösi Márton országgyűlési kéviselő, aki öltönyben jött végig a menettel, és ott volt a frakcióból Staudt Gábor is, majd a Kossuth téren csatlakozott Hegedűs Lóránt. Más pártok képviselői nem bukkantak fel.

Amikor Elian Keshwani nagykövethelyettes beszédet mondott a Kossuth téren, az első sorban palesztinokat alig lehetett látni, a zsidókat gyalázó magyarok kerültek előtérbe. Közülök egy asszonyt már a nagykövethelyettes intett nyugalomra.

A lufikon, amelyek végül a Parlament előtt szálltak fel, a 194-es szám szerepel. Palesztina az ENSZ 194. tagállama lehetne, Kashvani szerint pedig ehhez mindenképpen szükséges a magyar szavazat is (erről bővebben itt olvashat [1]). Gyöngyösi Márton (aki a parlament külügyi bizottságának tagja) az Indexnek azt mondta, nem tudja, mi lesz a magyar álláspont, de nem számít arra, hogy igennel szavaznak. A tüntetők közül is többen azt mondták, nem várnak csodát.

Ott volt a tüntetésen a magyarországi palesztinok belső ellenzéke is. Egy ELTE-n tanuló diák az Indexnek arról beszélt, a zene, amire a Kossuth téren táncoltak a fiatalok, Mahmúd Abbász elnököt dicsőtő propagandadal volt.  Ő maga kritikus volt az egész rendezvénnyel szemben, mert úgy gondlta, az egész inkább a mostani palesztin vezetés PR-akciója, amit a nagykövetségeken keresztül szervez mindenfelé a világban. Mégis eljött, de inkább csak azért, mert kiváncsi volt. Újságírónak tanul, a BBC-nél vagy az Al-Dzsazíránál szeretne dolgozni.

A lufik elengedése után a rendzevény békésen véget ért. A palesztin fiatalok jókedvűen kergetőztek még egy kicsit, páran zsidóztak búcsúzóul. Mint egy igazi világvárosban.
 

[popup][/popup]