Kadhafi rezidenciáját ostromolják a felkelők – hírek percről percre

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Tripoliban kedden meglepetésre megjelent a líbiai vezető fia, az
utódjának tekintett Szeif al-Iszlám, akiről korábban a lázadók azt
állították, hogy elfogták. Állítólag kiszabadult Kadhafi másik fia is.

 

 

forrás:origo.hu

 

Tripoliban kedden meglepetésre megjelent a líbiai vezető fia, az utódjának tekintett Szeif al-Iszlám, akiről korábban a lázadók azt állították, hogy elfogták. Állítólag kiszabadult Kadhafi másik fia is. Kora este a helyszíni tudósítók jelentése szerint a lázadók elfoglalták Moammer Kadhafi tripoli főhadiszállását, feltehetőleg Kadhafi még Tripoliban van. Kiderült, a magyar Külügyminisztérium már tavasszal megbízottat küldött Bengáziba, akin keresztül hónapok óta kapcsolatot tart fenn a lázadókkal.

Fosztogatnak a lázadók

Rombolnak és fosztogatnak Kadhafi főhadiszállásán a lázadók. A BBC jelentése szerint megrongálták az épületegyüttes udvarán található emlékművet, és olyan tárgyakat tettek tönkre, amit Kadhafira emlékezteti őket, miközben az értékek egy részét hazavitték. A brit közszolgálati médium tudósítója látott valakit, aki Kadhafi katonai sapkájában sétált az utcán.

Chavez kiállt Kadhafi mellett

Hugo Chavez venezuelai elnök azt mondta, hogy csak a “barátja és szövetségese”, Moammer Kadhafi által vezetett líbiai kormányt hajlandó elismerni. Chavez azzal vádolta meg az Egyesült Államokat, hogy tevékenységével szította a tüzet Líbiában.

 

[popup][/popup]