Minden párt ott lesz a Magyar Szigetet tárgyaló nemzetbiztonsági ülésen

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Részt vesz a Fidesz a parlament nemzetbiztonsági bizottságának
rendkívüli ülésén, amelyet a Magyar Sziget nevű rendezvényen
elhangzottak miatt hív össze a testület szocialista elnöke. 

 

 

forrás: atv.hu

 

Gulyás Gergely, a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke szerdán az MTI-nek azt mondta: a Magyar Szigeten elhangzott kijelentéseket nem lehet eléggé elítélni, de azok önmagukban még nem indokolnák a testület rendkívüli ülésének összehívását, azonban az említett rendezvénnyel kapcsolatban meghallgatják az illetékes állami szervek tájékoztatását a kormánypárti képviselők.

Elsőként múlt csütörtökön az LMP közölte, hogy kezdeményezi a parlament nemzetbiztonsági bizottságának összehívását a Magyar Szigeten elhangzottakkal kapcsolatban. Kedden a szocialisták is bejelentették, hogy a testület azonnali összehívását indítványozzák, mivel “a hírek szerint a Magyar Sziget nevű rendezvényen nyílt, emberellenes rasszista uszításra és a magyar emberek faji alapú meggyilkolására szólított fel a Betyársereg nevű csoport képviselője”. Ezt követően Vadai Ágnes, a testület MSZP-s elnöke az MTI-vel azt közölte: összehívja a bizottság ülését.

Vona Gábor, a Jobbik elnök-frakcióvezetője kedden sajtótájékoztatón rögzítette, hogy pártja nem vállal közösséget a Magyar Szigeten elhangzott kijelentésekkel. Novák Előd, a párt alelnöke az atv.hu kérdésére azt mondta, legjobb tudomása szerint a Jobbik is ott lesz nemzetbiztonsági bizottság ülésén.

A Magyar Nemzet pénteki számában írt arról, hogy a Terrorelhárítási Központ (TEK) vizsgálatot indított a verőcei Magyar Szigeten tett gyűlölködő kijelentések miatt. Egy a lapnak nyilatkozó büntetőjogász szerint egyes mondatokkal kapcsolatban felmerülhet a közösség elleni izgatás gyanúja. A cikk szerint a TEK a vizsgálatot Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke, jobbikos önkormányzati képviselő és a Betyársereget vezető Tyirityán Zsolt Magyar Szigeten elhangzott kijelentései miatt indította.

MTI 

[popup][/popup]