Budapestre jön az Idan Raichel Project

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A világhírű izraeli együttes először lép fel Magyarországon. A Zsidó
Nyári Fesztivál vendégeként szeptember 4-én este adnak koncertet
Budapesten, a Dohány utcai zsinagógában.

 

forrás: kultura.hu

 

A világzene és a jazz rajongóinak már bizonyára nem szükséges bemutatni az izraeli sztárcsapatot, amelynek névadó vezetője Idan Raichel, egyike a legkiforrottabb és legizgalmasabb fiatal előadóknak, aki zeneszerzőként és zongoristaként egyaránt kiemelkedő.

Magyarországon  szeptember 4-én, a Dohány utcai zsinagógában először hallhatja őket a közönség és akusztikus koncertjük bizonyára a legkényesebb zenei ízlésűeknek is felejthetetlen élményt jelent majd.
 
Idan Raichel az izraeli könnyűzene történetének egyik legsikeresebb művésze, aki egy olyan világból hirdeti a szeretet és a tolerancia üzenetét, ahol igen gyakoriak a konfliktusok. Zenei stílusában Afrika, Latin-Amerika, a Karib térség és a Közel-kelet zenei hagyományai különleges, harmonikus egységben olvadnak össze.

Nemzetközi elismertségét jelzi, hogy többek között olyan rangos helyekre kap meghívásokat, mint a New York-i Central Park Nyári Színpada, a Los Angelesi Kodak Theater vagy a Sydney-i Operaház, de Dél-Afrikában éppen olyan jól ismerik őt, mint Dél-Amerikában, sőt már Új-Delhiben és Szingapúrban is bemutatkozhatott együttesével.

[popup][/popup]