Felgyújtották a pécsi Revízió kocsmát

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Kedd hajnalban tűz ütött ki a Szabadság úti Revízió mulatóban, a
tűzoltók eloltották a lángokat, és gyújtogatásra utaló nyomokat
találtak.

 

 

forrás: index.hu

 

Lángok és füst csapott fel hajnalban Pécsett a Szabadság úton található épületben – adta hírül a Bama.hu. A tűzoltók megfékezték a lángokat, majd tűzvizsgálatot tartottak, mert gyújtogatásra utaló nyomokat találtak.

Az épületben található a Revízió mulató, ami a szélsőjobboldali fiatalok kedvelt szórakozóhelye. Korábban a Pöttyös étterem működött a helyen.

A bama.hu egyik kommentelője azt írta, hogy nem a tetőteret gyújtották fel hanem az épület hátsó részét, ami egy földön álló fa könnyűszerkezet

Az esetről újra nyilatkozott a Dunántúli Naplónak a tűzoltóság illetékese, aki elmondta, hogy a szórakozóhelyen 15 négyzetméteren égett a berendezés is és a színpad is lángra kapott. A nagy hőtől és a tűztől komoly károk keletkeztek.

A hely üzemeltetőjétől Varga Attilától azt az információt kaptuk, hogy bent a helyszínen négy benzineskannát találtak. Az ismeretlen gyújtogatók a raktárat felfeszítve jutottak be a mulatóba.

Gyimesi Gábor, Pécs MJV Önkormányzatának jobbikos képviselője egy helyreigazítást kért a Bama.hu-tól, miszerint a Revízió nem a szélsőjobboldali, hanem a nemzeti érzelmű fiatalok kedvelt találkozóhelye.
 

[popup][/popup]