Szerződéseket égettek a püspökség udvarán?

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Nem könyvelték szabályosan a pécsi püspökségen az egyház számára
felajánlott ingatlanokat. A rendőrség hónapok óta vizsgálja, kikhez
kerületek a nyugdíjasotthoni ellátásért cserébe átadott lakások, házak. 

 

forrás: index.hu

 

A püspökségi visszaélésekről szóló újabb feljelentés szerint egy reprezentatív környéken álló házat a tavaly felmentetett gazdasági igazgató, Wolf Gyula örökölt volna, miközben az idős tulajdonosnak az egyház kasszájából fizették a járadékot. A rendőrségi vizsgálat középpontjába került katolikus pap ügyvédje szerint ez szabályos ügylet volt.

Wolf Gyula módszeresen megsemmisítette a pécsi püspökség könyvelésének egy részét: a kaposvári rendőrséghez eljuttatott feljelentés szerint az egyházmegye tavaly menesztett gazdasági vezetője elégette azokat a papírokat, amelyek rá nézve terhelő bizonyítékok lehettek volna.

A püspökség pénzügyeivel kapcsolatos nyomozás tavaly ősszel indult, amikor egy volt egyházmegyés pap több mint negyven rendbeli feljelentést tett a pécsi egyházi vezetők viselt dolgairól. A botrány miatt távoznia kellett posztjáról Mayer Mihály püspöknek, és az egyházmegye gazdálkodását húsz évig irányító Wolf Gyulának is felmondtak.

A két évtizedes együttműködés ellenére a botrány kirobbanása után kettejük viszonya is megromlott. Erről tanúskodik a hatóságokhoz most beérkezett, a sorban már hatodik feljelentés is. Az Indexhez eljuttatott dokumentum szerint Wolf a mai napig igyekszik eltüntetni a bűncselekmények nyomait, ennek érdekében megfenyegette Mayer Mihályt.
 

[popup][/popup]