Rassziszmus miatt jelentették fel az Echo Tv-t

Írta: Index - Rovat: Hírek - lapszemle

Szaniszló Ferenc a Világ-panoráma című összeesküvés-hívő egyszemélyes show-jában beszélt a cigányterrorizmusról. A Nemzeti Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda bejelentést tett az NMHH-nál.
 

 

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság vizsgálatát kéri az Echo Tv “Világ-panoráma” műsorában elhangzottak miatt a Nemzeti Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda.

A jogvédő iroda állítása szerint Szaniszló Ferenc műsorvezető olyan nyílt, rasszista kijelentésekkel és fordulatokkal élt, amelyek alkalmasak voltak arra, hogy fokozzák a roma nézőkben a kirekesztettség és megalázottság érzését.

A műsorvezető többek között kijelentette, hogy Magyarországon “cigányterrorizmus” folyik, a “valójában munkanélküli, ingyenélő emberszabású elveszíti emberségét, emberarcát”, majd megfogalmazta azt is, hogy “a végén valakinek, valakiknek innen menniük kell”.

Az iroda beadványában az olvasható, hogy az “Echo Tv Világ-panoráma adásában elhangzottak, a műsorvezető kijelentései, az egész műsor hangvétele, tartalma és képi világa alkalmas volt a hazai roma kisebbség megsértésére, kirekesztésére, a vele szemben a társadalomban élő gyűlölet és indulatok fokozására”. A jogvédő szervezet álláspontja szerint az adás jogsértő volt, eljárás indítását és “megfelelő súlyú jogkövetkezmény” alkalmazását kéri a Médiahatóságtól.

[popup][/popup]