Kiakadt a Mazsihisz Vonára – módosítanák a házszabályt

Írta: Hírszerz? - Rovat: Hírek - lapszemle

A Mazsihisz a házszabály olyan módosítását kéri, amely lehetővé teszi, hogy meg lehessen akadályozni az olyasmit, ami az Országgyűlés február 14-i ülésén történt, amikor Vona Gábor, a Jobbik frakcióvezetője egy betiltott szervezet egyenruhájában jelent meg, majd az egyik kisebbség “elképesztő és indokolatlan népszaporulatáról” értekezett. A Mazsihisz közleménye az aznapi parlamenti történések közül hivatkozik arra is, amikor a Jobbik egy másik képviselője azt kiabálta Németh Zsolt külügyminisztériumi államtitkárnak, hogy “nem találja a kipáját”. Az államtitkár ezzel kapcsolatban megjegyezte “ez a zsidózás kategóriáját meríti ki”.
 

A Mazsihisz közleménye az aznapi parlamenti történések közül hivatkozik arra is, amikor a Jobbik egy másik képviselője azt kiabálta Németh Zsolt külügyminisztériumi államtitkárnak, hogy “nem találja a kipáját”. Az államtitkár ezzel kapcsolatban megjegyezte “ez a zsidózás kategóriáját meríti ki”.

A magyarországi zsidóság gyors és hatékony lépések megtételét kéri – áll a Mazsihisz Kövér László házelnöknek írt nyílt levelében, hogy a parlamenti képviselők se szíthassák büntetlenül a faji, vallási alapú gyűlöletet. A szövetség szerint a Házszabályt kellene módosítani úgy, hogy a jövőben a parlament vezetése meg tudja akadályozni azokat a magatartásokat, amelyek tételesen megsértik a jogszabályokat, illetve fel tudjon lépni azokkal szemben, akik más személyek, vagy csoportok ellen faji, vallási hovatartozásuk miatt gyűlöletet szítanak.
 

[popup][/popup]