Sátoros ünnep fiataloknak szóló kulturális programsorozattal

Írta: Kultúra.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Változatos kulturális programsorozattal várja a fiatalokat az 5771-es zsidó év sátoros ünnepéhez kapcsolódva a Kidma Zsidó Ifjúsági Szervezet szeptember 22. és 30. között.
 

 

A sorozatnak a nemrég megnyílt Paulay Ede utcai Izraeli Kulturális Intézet ad helyet, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek az ünneppel, miközben vallási, irodalmi és politikai témákban kerekasztal-beszélgetéseken vehetnek részt.
  
A sátoros ünnep “kellékét”, az ünnepi sátrat is rendhagyó módon díszítik fel az ifjúsági szervezet tagjai és önkéntesei: a tavalyi Erzsébet téri Pixrael fotókiállítás molinóit függesztik ki a sátor falára. Ez is része a Kidma “újrahasznosítási” programjának, amelynek jegyében a kiállítási darabokból vasárnap workshop keretében táskákat és egyéb használati tárgyakat készíthetnek, és azokat haza is vihetik a résztvevők.
  
A beszélgetéseken túl az érdeklődők a szervezet frissen alakult kórusában dalokat tanulhatnak, valamint filmeket is nézhetnek. Szerdán a londoni Leo Baeck College hallgatója, Radvánszki Péter Mi a szukot? címmel tart előadást. Csütörtökön este Fehér Amanda és zenekara ad akusztikus koncertet.
  
Szombaton közös énekléssel és a ünnepi vacsorával búcsúztatják a sátoros ünnep szombatját. Vasárnap a Pix.Rael Recycle workshop mellett zsidó dalokat is tanulhatnak Fehér Amandával az érdeklődők. Hétfőn a filmklub programjaként az Ushpizin magyar feliratos izraeli filmet játsszák. A vetítést követően Balázs Gábor, az Izraeli kulturális Intézet igazgatója vezet kerekasztal-beszélgetést. Csütörtökön, szeptember 30-án sátorbontó bulival zárul a programsorozat.

[popup][/popup]