Távozna a kulturális alap elnöke

Írta: Mandiner Blog  - Rovat: Hírek - lapszemle

Felmentését kérte a Nemzeti Kulturális Alap elnöke, Harsányi László, aki a hírt maga erősítette meg. A vezető közös megegyezéssel távozna, de egyelőre nem kapott választ az illetékes minisztériumtól.
 

 

Harsányi László elmondta: a múlt héten írt egy levelet a kulturális alapot felügyelő nemzeti erőforrás miniszternek, Réthelyi Miklósnak. Nem adta be a lemondásomat, hanem azt kérte a minisztertől, hogy közös megegyezéssel bontsák fel a szerződését, a kinevezés visszavonásával együtt. Hozzátette: a tárcától egyelőre nem kapott választ.

A kulturális alap vezetője döntésének okaként a kormány múlt heti döntését említette, miszerint „a magyar kulturális szféra fő finanszírozójának számító” NKA idei költségvetéséből 2 milliárd forintot zárolnak. Harsányi erről azt mondta: „Azt írtam a miniszternek, hogy a kétmilliárdos zárolást értem, de nem tudom elfogadni. Ez nem azt jelenti azt, hogy nem hajtom végre addig, amit kell belőle, de úgy látom, kiderültek a lehetőségeink”. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium későbbre ígért reagálást az NKA elnökének levelére.

 

[popup][/popup]