Zsidó tánccsoportot köveztek meg muzulmán fiatalok Hannoverben

Írta: atv.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

“Juden Raus” (Takarodjatok zsidók) – ezt kiabálták azok a fiatalok, akik megtámadták a Chaverim (Barátok) tánccsoportot múlt hét végén Hannoverben. A német rendőrség vizsgálja a támadást, az eddigi adatok alapján úgy tudják, több muzulmán bevándorló is volt a támadók között. Az ügyben egy 14 és egy 19 éves észak-afrikai származású gyanúsítottat hallgattak ki.
 

A táncosok félbeszakították a turnéjukat

A tánccsoport – amely a jelentős arányban bevándorlók lakta Sahlkamp kerületben akart fellépni – elhalasztotta a turnéját, miután az incidensben az egyik táncos lába megsérült.

„Szörnyű, ami történt. A fiatalok elkezdtek köveket dobálni, amikor tánccsoportot felkonferálták” – nyilatkozta az eset után Alla Volodarska, a Hannoveri Progresszív Zsidó Közösség vezetője.

Charlotte Knobloch, a Németországi Zsidók Központi Tanácsának vezetője a Die Welt-nek azt nyilatkozta, hogy az antiszemita nézetek országszerte elterjedtek a szélsőjobbos és a muzulmán közösségekben is. „Különösen az szomorít el, hogy ezeket a nézeteket erőteljesen lehet tapasztalni mind gyerekek, mind fiatal felnőttek között” – mondta.

[popup][/popup]