Az összes popsztár bojkottálja Izraelt

Írta: Kultúra.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

A Pixies közleményben jelentette be, hogy nem lép fel június 9-én a Tel Aviv-i Pic.Nic fesztiválon. Lemondta koncertjét a Placebo, a Klaxons és a Gorillaz Sound System is.
 

 

A múlt hónapban Elvis Costello jelentette be, hogy politikai okokból nem vállalja a június végére és július elejére lekötött két izraeli koncertjét, most pedig újabb zenekarok döntöttek úgy, hogy bojkottálják a közel-keleti országot. A Pic.Nic fesztiválra meghívott sztáregyüttesek közül a Pixies, a Placebo, a Klaxons és a Gorillaz Sound System is lemondta a fellépést, ami nyilvánvalóan szintén politikai okokra vezethető vissza, még ha az érintett zenekarok nem is indokolták döntésüket.

A múlt héten izraeli katonai akciókról érkeztek hírek, amelyeket a Gázai övezetben segélyhajók ellen intézett a hadsereg, több halálos áldozatot követelve. A támadást világszerte elítélték a politikusok, és most a popzenészek is kifejezték a véleményüket a katonai akcióról. A támadás után emberi jogi szervezetek keresték fel az említett együtteseket, és nem kellett sokáig győzködni őket, hogy lépjenek vissza a fellépéstől.

“Nehezen hoztuk meg ezt a döntést, mert tudjuk, hogy az izraeli rajongók már nagyon régóta várták ezt a koncertet. Tőlük a legőszintébben kérünk bocsánatot, de sajnos rajtunk kívülálló események játszottak össze ellenünk” – állt a Pixies közleményében.

[popup][/popup]