Tel Avivi Nemzetközi Diák Filmfesztivál

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

2010. június 5-12 között 13. alkalommal rendezik meg a Tel Avivi Nemzetközi Diák Filmfesztivált. Idén két magyar diák munkája került a versenyprogramba, akik mellett három hazai filmes szakember is részt vesz a Fesztivál programjában. Mundruczó Kornél tagja lesz a kilenctagú nemzetközi zsűrinek, Szabó Simon Papírrepülők című filmjét két alkalommal vetítik és Kovács András Bálint előadást tart a Tel Avivi Egyetemen.
 

    

A Színház- és Filmművészeti Egyetem két diákja, Kárpáti György Mór és Reisz Gábor egy-egy rövidfilmje került a 39 ország filmes iskoláiból érkezett alkotások programjába. Reisz  Valakinek a valamije és Kárpáti Éjfél című filmjét választották az előválogatáson.

Mundruczó Kornél a zsűri tagság mellett június 9-én mesterkurzust tart a résztvevőknek, ugyanezen a napon Szabó Simon válaszol a nézők kérdéseire a Papírrepülők második vetítését követően. Kovács András Bálint a Fesztivállal párhuzamosan futó filmelméleti kollokvium egyik paneljének lesz előadója.
A vetítések mellett a Fesztivál számos egyéb programot kínál, így június 8-án este Szabó Simon (Weekendbass) is fellép a Shesekben, Tel Aviv egyik ismert alternatív elektronikus zenei klubjában.

    
http://taufilmfest.com/

    

    

 

    Lányi Eszter
    kulturális attasé
    Magyar Köztársaság Nagykövetsége, Tel Aviv
    18 Pinkas St.
    Tel: (972) 03 545-6671
    Fax: (972) 03 546-7018
    Email: [email protected]
 
[popup][/popup]