,,Felvásárolják-e Magyarországot a zsidók?”

Írta: Mandíner - Rovat: Hírek - lapszemle

Magyarország azért lett Izrael célországa, mert „kellemes a klímája, amely önfenntartó tud lenni, amely jó helyen fekszik, stratégiai helyen fekszik, amelynek a népe kellően birka ahhoz, hogy önmaga vesse a nyaktiló alá a fejét. S akkor vannak olyan politikai szereplők, akik egy ilyen úgynevezett honfoglalást hajlandóak jó pénzért levezényelni.”

 

Ezt még 2008-ban állította Vona Gábor. A HVG.hu-nak adott friss interjúja azonban arról tanúskodik, hogy az elmúlt két évben nem sokat javult az állapota.„Úgy érzem, hogy az izraeli tőke térhódítása mögött nem pusztán üzleti érdek húzódik, hanem kőkemény politika.  A gyarmatosítás alatt alapvetően Magyarország befolyás alá vonását értjük…” Az érvkészlet legerősebb eleme természetesen Simon Peresz mondata. Ha nem ez lenne a jobbikos evangelizáció mai napig használatos hivatkozása, ez a poszt sem született volna meg. A mantrázásból most lett elegünk. Nézzük a térhódítást, jöjjenek a számok!

Ha elfogadjátok azt a tényt, hogy a kezemet nem a zsidók mozgatják, miközben írok, akkor az alábbi adatokat ajánlom figyelmetekbe:

2007-es adatok alapján Magyarországon a legjelentősebb külföldi befektető Németország 24,6%-os részaránnyal, második Hollandia (14,2%), harmadik pedig Ausztria (13%). Az összes magyarországi külföldi befektetésnek 76%-a EU-s érdekeltség.
2009 harmadik negyedévében öt olyan ország volt, ahonnan jelentősebb külföldi közvetlen tőkebefektetés érkezett részvény-, illetve egyéb részesedés-vásárlás formájában. A legjelentősebb ezek közül Luxemburg (187 millió euró), amit Dánia (92 millió euró), Svájc (90 millió euró), Ausztria (82 millió euró) és Szingapúr (58 millió euró) követett. A tőkebefektetések 88%-a származott Európából.

Magyarországon a közvetlen tőkebefektetések összege 60,3 milliárd euró (Csehországban 90 milliárd, Szlovákiában csak 33,7 milliárd) – olvasható az ITD Hungary Zrt. oldalán.

 

[popup][/popup]