…a vér megtisztít

Írta: ATV - Rovat: Hírek - lapszemle

A párt képviselőjelöltje Vértessomlón tartott lakossági fórumot.
 

Jobbik: nem baj, ha polgárháború lesz, a vér megtisztít 

 

2010. február 10. / ATV

 

Michl Miklós, a Jobbik Komárom-Esztergom 2. számú választókörzetének egyéni országgyűlési képviselő jelöltje hat gyermek boldog édesapja, a katolikus egyház életében tevékenyen részt vesz. Jelenleg éjjeliőrként dolgozik családi vállalkozásukban, ám a nappalokat sem pihenéssel tölti: gőzerővel készül a választásokra.

A vérontás egyszerűsít

Február 8-án Vérterssomlón osztotta meg gondolatait a hallgatósággal. A szokásos jobbikos körök után – „cigánybűnözés”, a politikusbűnözők elszámoltatása – a jelölt a hallgatóság kérdéseire is válaszolt. Mint kiderült, Michl szerint polgárháború lesz, amennyiben a politikai elit még egyszer elárulja a népet. Ez azonban nem baj, mert a vér tisztulást hoz, a vérontás tiszta helyzetet teremt, egyszerűbbé válnak a dolgok – nyugtatta meg hallgatóit a Jobbik politikusa.

– A magyarnak az a győzelme, hogy a saját vére kiontásával emberré tegyen más népeket, mert még nem az – jelentette ki Michl Miklós, és a teremben bizonyára akadtak olyanok is, akik megértették, mire gondol.

Voltak persze könnyebben értelmezhető programpontok is. Így például az, hogy akinek nem tetszenek a magyar törvények – értsd: Szent Korona tan – az menjen el az országból.

Demszky és a NASA

Michl Miklós azt is elmondta, hogy a NASA felmérte Európa geometriai középpontját, és kiderült, ez a Csepel-sziget északi csücskén van. És Demszky éppen ide építtette Magyarország legnagyobb szennyvíz tisztítóját – fűzte tovább gondolatait a Jobbik képviselő jelöltje.

Michl Miklós 1989 tavaszától rövid ideig az MDF tagja volt, majd lelkipásztori kisegítő munkája mellett cserkészcsapatok alapításában vállalt kiemelkedő szerepet. 2002-től egy cikluson át független önkormányzati képviselő volt. A Jobbik tevékenységét annak alakulása óta nyomon követi, tagjainak sorába 2008 decemberében lépett.

A zsidó Mária és a Jobbik 

Nemrégiben egy hasonló kampányrendezvényen nem átallott egy evangéliumi történetet párhuzamba hozni saját pártjával. Szójátéknak szánt mondatában azt magyarázta, „Márta és Mária ott volt, mikor a Mester tanított. Márta csak tett-vett, Mária pedig hallgatta a názáretit, aki megszólítva Mártát azt mondta, hogy ’Mária a Jobbikot választotta’”.

Michl persze tud kérlelhetetlen is lenni. Néhány héttel ezelőtt bejelentette, hogy a szegfűt, a narancsot, és az „összes büdös gazembert” el kell számoltatni. Michl Miklós egyébként saját testvére, a Fidesz színeiben induló Michl József ellen száll harcba Komárom-Esztergom 2. számú választókörzetében.

[popup][/popup]