Izrael “pusztulásra van ítélve”

Írta: Híradó - Rovat: Hírek - lapszemle

Irán legfőbb vezetője azt mondta, hogy a zsidó állam nagy veszélyt jelent a muzulmán világ számára.
 

Hamenei ajatollah: Izrael “pusztulásra van ítélve”

 

2010. január 27./ Híradó

 

 
Izrael “nagy veszélyt” jelent a muzulmán világra nézve, de “pusztulásra van ítélve” – jelentette ki Irán legfőbb vallási és politikai vezetője.

“A cionista hatalom nyomással, a (Gázai övezet elleni) blokáddal, és népirtással el akarja tüntetni a palesztinokat az iszlám nemzetek közül, de nem fog neki sikerülni. Bizonyosan eljön a nap, amikor a térség népei elpusztítják a cionista rezsimet. Hogy mikor és hogyan fog ez bekövetkezni, az attól függ, hogy az iszlám nemzetek hogyan közelítik meg a kérdést” – jelentette ki Ali Hamenei ajatolláh.

Mahmúd Ahmadinezsád államfőhöz hasonlóan az első számú iráni vezető is üdvözölte, hogy Mauritánia tavaly megszakította kapcsolatait Izraellel. “Ennek a lépésnek példaként kellene szolgálnia bizonyos arab országok számára, mert a cionista rezsimnek csak egy dolog jár a fejében, hogy kiterjessze befolyását a térségre, és nagy veszélyt jelent a muzulmán világra nézve” – mondta Irán legfőbb vezetője.

Mauritánia a Hamász radikális palesztin szervezet ellen a Gázai övezetben 2008 végén, 2009 elején végrehajtott izraeli katonai offenzíva miatt, tavaly januárban szakította meg kapcsolatait a zsidó állammal. E lépés után Irán – amely el sem ismeri Izrael létét – megígérte Mauritániának, hogy fejleszti vele kétoldalú együttműködését.

Mohamed Uld Abdelaziz mauritániai államfő hétfő óta tartózkodik hivatalos látogatáson Iránban.

[popup][/popup]