Imaszíj miatt fújtak terrorriadót egy amerikai gépen

Írta: Független Hírügynökség - Rovat: Hírek - lapszemle

A CBS értesülései szerint a New York-ból indult gép utasai bombának hitték egy zsidó férfi imaszíját, amelyet a felszállás után csavart magára, hogy imádkozzon.

Forrás: Független Hírügynökség

 

 

Az amerikai hatóságok csütörtökön őrizetbe vettek egy férfit egy repülőgépen, bombafenyegetés miatt.

Terrorriadó után őrizetbe vettek egy férfit csütörtökön egy Philadelphiába irányított repülőgép fedélzetén az Egyesült Államokban. Az FBI philadelphiai irodájának szóvivője ennél több információt nem tudott mondani az esetről, de közölte, hogy “minden egységünk a gépnél van”. Az eredetileg Louisville-be tartó gép utasát azért vették őrizetbe, mert a jelentések szerint “a kezéhez egy szerkezet volt erősítve, amelyből drót lógott ki”.

A CBS amerikai televízió úgy értesült, hogy a New York-ból indult gép utasai a zsidó férfi imaszíját hitték bombának, amelyet a felszállás után csavart magára.

Az FBI szóvivője elmondta, hogy a gép incidens nélkül szállt le Philadelphiában, és az utasokat, valamint a személyzetet vissza is engedték a gépre. A CBS híre szerint a terrorgyanúba keveredett utast kihallgatták az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság emberei. A gépet, amelyet a belbiztonsági szolgála emberei vettek körbe leszállás után, bombakereső egységek kutatták át.

A fekete szíjjal összekötött két fekete tokból álló tefillint a hithű zsidók a reggeli ima alatt használják: az egyik tokot a fejre, a másikat a karra erősítik fel a szíjjal.
 

[popup][/popup]