Lecsapott a Gázai övezetre Izrael

Írta: Népszava Online - Rovat: Hírek - lapszemle

 Az izraeli hadsereg több légicsapást mért csütörtök este a Gázai övezetre, a támadásoknak legalább egy halálos áldozata van.

Több légitámadás érte a területet

 

 

Az izraeli hadsereg egyik szóvivője közölte, hogy a légierő négy támadást intézett gázai célpontok ellen, miután palesztin területről aznap akna- és rakétatámadások érték Izraelt. A szóvivő szerint a légierő egy gázavárosi fegyvergyárat vett célba, és támadást intézett három alagút ellen. Az egyik az izraeli határ közelében volt, és feltehetően egy Izrael-ellenes akció végett építették. A másik kettő a Gázai övezet és Egyiptom határa alatt húzódó csempészalagút volt.

Palesztin orvosi források szerint ez utóbbi támadásban egy ember életét vesztette, és félő, hogy többen egy lerombolt alagútban rekedtek.

Palesztin források szerint Hán-Júniszban városában is becsapódtak izraeli rakéták, és támadás érte az övezet déli részét is, ahonnan palesztin fegyveresek aknákat lőttek ki Izraelre.

Néhány órával az izraeli légicsapások előtt palesztin fegyveresek egy tucat aknát és rakétát lőttek ki Izrael területére, miután a zsidó állam bejelentette, hogy sikeres kísérletet hajtott végre rakéták elleni pajzsrendszerével, amellyel a Hamász támadásai ellen védekezne.
 

[popup][/popup]